y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ο Μπεργκ με το... καλημέρα έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως με τον Καμπιάσο αρχικά να ισοφαρίζει, οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν γκάζι και στο φινάλε μέσα σε 2΄λεπτα έφτασαν στο θριαμβευτικό 3-1 επί του Παναθηναϊκού. Ντα Κόστα και Ιντέγιε τα γκολ της νίκης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΑΝΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, Super League,

Επιτέλους ένα ντέρμπι που είχε τα πάντα. Προσωπικότητες που έκαναν την διαφορά. Λέτο και Μπεργκ που έκαναν το 0-1 για τον Παναθηναϊκό και ο Καμπιάσο που ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό. Ηρωες που εμφανίζονται σε ντέρμπι. Οπως ο Ντα Κόστα, κάτι που είχε γίνει και στο περσινό ντέρμπι με τον Αυλωνίτη (πάλι με κεφαλιά έπειτα από φάουλ) αλλά και μοιραίους όπως ο Ταυλαρίδης ο οποίος δεν κάνει το 0-2 και χαρίζει το 1-3. Ενα ωραίο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να είναι στο τέλος ο μεγάλος νικητής κάνοντας και την ανατροπή...

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Αμφότεροι με εκπλήξεις. Προφανώς ήθελαν να αιφνιδιάσουν οι δύο προπονητές και αρχικά τα κατάφερε ο Αντρέα Στραματσόνι. Με το 4-4-2 που παρέταξε τον Παναθηναϊκό έχοντας σε ρόμβο τους Κουτρομπή (αμυντικό χαφ), Ζέκα (δεξιά), Αμπέντ (αριστερά) και Βιγιαφάνιες (10αρι). Προτίμησε αυτό το σχήμα και για να γεμίσει τον άξονα (προφανώς) αλλά και για να έχει τον Λέτο κοντά στον Μπεργκ στην επίθεση (έτσι προήλθε και το γκολ στο 3').

Την ίδια ώρα ο Σίλβα γέμιζε ποιότητα την 11αδα του. Και Φορτούνη και Τσόρι και Φουστέρ στο ίδιο σχήμα με τους ρόλους ν' αλλάζουν διαρκώς. Καμπιάσο και Μιλιβόγεβιτς ήταν οι κόφτες με τον Αργεντινό να παίζει πιο κοντά στην επίθεση και στην άμυνα ξανά οι Μποτία, Ντα Κόστα με τον Σαλίνο να παίζει στην θέση του Ομάρ.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΜΠΕΡΓΚ, ΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 0-2
Και το πλάνο του Στραματσόνι βρήκε εφαρμογή. Μόλις στο 3'. Ο Λέτο έπαιξε στον χώρο πίσω από τον φορ έβγαλε την μπαλιά στην πλάτη των σέντερ μπακ και ο Μπεργκ άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ προλαβαίνοντας τους Σαλίνο και Ρομπέρτο. Κι αφού ο Καμπιάσο δεν απάντησε άμεσα (στο 5' με σουτ έξω από την περιοχή) ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του αγώνα.

Εδωσε κάποια μέτρα στον Ολυμπιακό και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους. Και το έκανε σε μεγάλο βαθμό. Οι «πράσινοι» έκλεβαν εύκολα μπάλες με τους Ζέκα, Αμπέντ και Βιγιαφάνιες και δημιουργούσαν προϋποθέσεις και για δεύτερο γκολ. Πάντα όμως έκαναν λάθος στην τελική τους προσπάθεια. Είτε ήταν η πάσα, είτε απευθείας απειλή στον Ρομπέρτο.

Πιο χαρακτηριστική φάση αυτή του 28' με τον Ταυλαρίδη να είναι μόνος του στην μικρή περιοχή αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω στον Ρομπέρτο.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ 1-1 ΜΕ ΚΑΜΠΙΑΣΟ
Ηταν λογικό ν' αντιδράσει ο Ολυμπιακός. Ειδικά από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί περισσότερο το καλό πρώτο του μισάωρο στο ματς. Και στο 32' έφτασε κοντά στο γκολ με τον Φουστέρ αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ. Δεν έγινε το ίδιο και στο 38'. Οταν οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν ωραία την μπάλα αυτή στρώθηκε στον Καμπιάσο έξω από την περιοχή κι αυτός με δυνατό μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ενα γκολ που... αμφισβήτησε ο επόπτης αλλά μετά από συνεννόηση με τον Κύζα συμφώνησαν πως έπρεπε να μετρήσει. Ουσιαστικά η αμφιβολία υπήρχε για την θέση του Τσόρι. Ο Αργεντινός όντως ήταν εκτεθειμένος αλλά δεν φαίνεται να επηρεάζει την φάση με την μπάλα να πηγαίνει στην άλλη γωνία.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ
Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν καλύτερα στο ματς. Πίεσαν περισσότερο την άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα στις λίγες αλλά καλές φάσεις που δημιούργησαν. Και το σουτ του Φουστέρ στο 55' κατέληξε άουτ όπως επίσης και το σουτ του Μασουακού ενώ το φάουλ του Φορτούνη το έβγαλε κόρνερ ο Στιλ στο 73'.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με μόνο μία φάση σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Κι αυτή του Μαμούτσε στο 77'. Οταν τον έβγαλε ο Μπεργκ στον κενό χώρο ο Ρομπέρτο είχε γλιστρήσει και δεν ήταν στο τέρμα αλλά το πλασέ του από πολύ μακριά κατέληξε άουτ.

ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ, «ΔΙΓΚΟΛΟ» ΚΑΙ 3-1!
Ο Παναθηναϊκός ήταν φανερό ότι έπαιζε με τον χρόνο. Ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεση του με τον Σίλβα να βάζει και δεύτερο φορ κοντά στον Ιντέγε (Πούλιδο) να βγάζει αμυντικό χαφ και να προσθέτει εξτρέμ (Ερνάνι αντί Καμπιάσο) και προσπαθούσε να βρει το χρυσό γκολ Το έκανε στο 86'. Από στημένη φάση. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ ο Ντα Κόστα πήδηξε μόνος του (!) στην μικρή περιοχή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Πριν ακόμα καταλάβουν οι «πράσινοι» τι έγινε ήρθε και το 3-1! Ο Μιλιβόγεβιτς έψαξε με βαθιά μπαλιά τον Ερνάνι στην πλάτη του Μέστο, ο Ιταλός έκοψε ο Ταυλαρίδης ήθελε να κοντρολάρει την μπάλα που του την έκλεψε ο Ιντέγε και πλάσαρε αμέσως τον Στιλ για το 3-1. Μάλιστα ήταν τέτοιο το σοκ στους «πράσινους» που εάν ήταν πιο προσεκτικοί οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα ίσως να έβαζαν κι άλλο γκολ μέσα σ' ένα διάστημα πέντε έξι λεπτών.

MVP: Εστέμπαν Καμπιάσο. Ο Αργεντινός μέχρι το 80' όταν και αντικαταστάθηκε ήταν το Α και το Ω του Ολυμπιακού. Δεν είναι μόνο το γκολ της ισοφάρισης που πετυχαίνει (που βεβαίως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα) αλλά τα όσα κάνει μέσα στο γήπεδο. Παρά το γεγονός ότι ο Στραματσόνι «μπούκωσε» τον άξονα εντούτοις η κλάση του Καμπιάσο ήταν τέτοια που ξεχώρισε. 

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στάθης Ταυλαρίδης. Δίχως αμφιβολία. Εχει την απίστευτη ευκαιρία για να κάνει το 0-2 όταν στην μικρή περιοχή στέλνει την μπάλα στον Ρομπέρτο και στο τέλος χαρίζει και το 3-1 στον Ολυμπιακό όταν κρατάει περισσότερο από όσο θα έπρεπε την μπάλα στα πόδια του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κώστας Φορτούνης. Δεν έκανε μεγάλο ματς. Στο όριο του καλού ήταν. Ομως στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάζει στροφές και βοηθάει την ομάδα του. Εχει το φάουλ που βγάζει ο Στιλ και προσθέτει μία ακόμα ασίστ στο ενεργητικό του για το 2-1 του Ντα Κόστα.

Η ΓΚΑΦΑ: Η ενέργεια του Μαμούτε στο 77'. Εχει βγει ο Ρομπέρτο εκτός περιοχής και έχει γλιστρήσει ο Βραζιλιάνος έχει και τον χρόνο και τον χώρο για να ζυγίσει σωστά το πλασέ του και να στείλει την μπάλα στην άδεια εστία. Εν τέλει της έδωσες ύψος χωρίς φάλτσο και την έστειλε άουτ. 

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κύζας έκανε συνολικά μια καλή διαιτησία. Με την πίεση που υπήρχε κατά την διάρκεια της εβδομάδας αλλά και με όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Κύζας πήγε καλά το παιχνίδι. Δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα δεν έκανε το μεγάλο λάθος και αποφασίζει να μετρήσει το γκολ του Καμπιάσο στο πρώτο ημίχρονο μιας και ο Τσόρι δεν φάνηκε να επηρεάζει τη φάση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το καλό πρώτο μισάωρο με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό ν' αντιδράσει. Και το έκανε. Ισοφάρισε πριν βγει το πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος παίρνοντας τη νίκη έστω και με δύο γκολ στο 86' και στο 88'.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (81' Πουλίδο), Φορτούνης, Τσόρι (62' Πάρντο), Φουστέρ (81' Ερνάνι), Ιντέγε
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Πράνιτς, Κουτρουμπής (89' Πέτριτς), Αμπέντ, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (71' Εσιέν), Λέτο (74' Μαμούτε), Μπεργκ

[ΧΟΡΗΓΙΑ ΑΡΘΡΟΥ]

Πηγή: gazzetta.gr
Από το Blogger.