y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Η ιστορία ενός άρρωστου σκύλου που εντοπίστηκε στον Ωρωπό κάνει το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης

ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΣΚΥΛΟΣ, ΦΙΛΟΖΩΟΙ,

Η Πέτρα, το άρρωστο σκυλάκι εντοπίστηκε στην περιοχή του Ωρωπού από την οργάνωση  Save a Greek Stray σε τραγική κατάσταση.


Η Πέτρα, που περιφερόταν στην περιοχή, υπέφερε από ψώρα, λεϊσμανίαση (καλαζάρ) και ερλίχίωση. Ενώ, οι κτηνίατροι που την εξέτασαν κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι είχε αναγκαστεί να γεννήσει πάρα πολλές φορές για όσο χρονικό διάστημα ζούσε στον δρόμο. Μετά από αρκετούς μήνες θεραπείας το, άλλοτε αδέσποτο σκυλάκι, θεραπεύτηκε. Όμως, τα τραύματα της ψυχής της παραμένουν ανοικτά.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΣΚΥΛΟΣ, ΦΙΛΟΖΩΟΙ,

ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΣΚΥΛΟΣ, ΦΙΛΟΖΩΟΙ,

Η Πέτρα ήταν τρομαγμένη όταν την εντόπισαν οι διασώστες της και την μετέφεραν στο καταφύγιο. "Δεν έβγαινε από το κλουβί της και η στάση της ήταν εχθρική, σαν να προσπαθούσε να προστατευθεί. Ήταν αδύνατο να την προσεγγίσεις", δηλώνει η κ. Ορφανίδου, μια εκ των διασωστών.

Συμπλήρωσε πως "την πρώτη φορά που την έβγαλα βόλτα μας πήρε μία ώρα για να καλύψουμε μια από στάση μερικών μέτρων από το κλουβί της. Κάθε εβδομάδα ήταν και πιο χαρούμενη στην βόλτα, και άρχισε να ανέχεται τα χάδια και την παρουσία των άλλων σκύλων".

ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΣΚΥΛΟΣ, ΦΙΛΟΖΩΟΙ,

ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΣΚΥΛΟΣ, ΦΙΛΟΖΩΟΙ,

Τέλος, μιλώντας για την επιμονή και τη θέληση της, θα πει "Δεν έκανε ποτέ ούτε ένα βήμα πίσω, μέχρι που έγινε το σκυλί που είναι σήμερα: χαρούμενη, παιχνιδιάρα και κοινωνική, Το μόνο που τής λείπει είναι μια οικογένεια που θα την λατρέψει όσο τής αξίζει."

ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΣΚΥΛΟΣ, ΦΙΛΟΖΩΟΙ,

Πηγή: news247.gr
Από το Blogger.