y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

«Δεν είναι ντροπή να ζητήσουμε βοήθεια αλλά δείγμα ωριμότητας», τόνισε στην ομιλία της η ψυχολόγος Ναταλία Ιωαννίδου.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, 117 γυναίκες μέσα σε δυόμισι χρόνια έλαβαν ψυχολογική υποστήριξη από το «Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών» στις Σέρρες

117 γυναίκες μέσα σε δυόμισι χρόνια επισκέφθηκαν το «Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών», στη Βίλα Μαλλιού, προκειμένου να λάβουν ψυχολογική υποστήριξη.
«Δεν είναι ντροπή να ζητήσουμε βοήθεια αλλά δείγμα ωριμότητας», τόνισε στην ομιλία της η ψυχολόγος Ναταλία Ιωαννίδου.  Αυτό ήταν και το μήνυμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΕΓΕ, την περασμένη εβδομάδα οι Εθελόντριες του Σπιτιού της Γυναίκας και τα μέλη της Γυναικείας Δημιουργίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 16 χρόνων από την ίδρυσή του.

Παρόντες η ψυχολόγος, Ναταλία Ιωαννίδου - Τριανταφύλου και ο κοινωνιολόγος Δημήτρης Ξενάκης , απάντησαν εμπεριστατωμένα στο γόνιμο προβληματισμό  των γυναικών που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, στην κατάμεστη αίθουσα της ΚΕΔΗΣ.

Θεματικές της εκδήλωσης ήταν η «θετική αντιμετώπιση της ζωής». Προτάσεις και λύσεις για τα «προσωπικά αδιέξοδα» που αναπτύχθηκε  από την ψυχολόγο Ναταλία Ιωαννίδου καθώς και η «εξάλειψη της βίας»  από τον κοινωνιολόγο Δημήτρη Ξενάκη. 

Ακολούθησε η προβολή μιας «προσωπικής ιστορίας», που  όπως  φάνηκε ήταν μια ήπια προσέγγιση της βίας που υφίστανται οι γυναίκες χωρίς να πρόκειται για ξυλοδαρμό, ενώ η κατάθεση προσωπικής μαρτυρίας από γυναίκες που ήταν στην αίθουσα έδειξε πως μπορεί το βίωμα να  είναι κοινό για πολλές.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η πρόεδρος της EΓΕ κυρία Νινέτα Φραγκεδάκη, η οποία αναφέρθηκε στη δημιουργία του Σπιτιού της Γυναίκας, πριν από 16 χρόνια επι της δημαρχίας του Ζήση Μητλιάγκα, έναν θεσμό που αγκάλιασαν στη συνέχεια και οι υπόλοιπες δημοτικές αρχές της πόλης των Σερρών, ώστε σήμερα να φιλοξενείται σε νεο χώρο, δίπλα στο Κέντρο Συμβουλευτικής, το οποίο βρίσκεται  στην διοικητική εποπτεία της αρμόδιας συμβούλου και Αντιδημάχου του Δήμου Σερρών κυρίας  Σταυρούλας Αγιαννίδου, επί της οδού Ίωνος Δραγούμη 10.

Εποπτεύουσα αρχή του εκτελούμενου υποστηριχτικού προγράμματος είναι η Γενική Γραμματεία Ισότητας

Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.