y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Τέλος του 2015 λήγει η λειτουργία του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπτι" το οποίο εδώ και 13 χρόνια λειτουργεί, παρέχοντας τις υπηρεσίες του στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ηλικιωμένων και ΑμΕΑ της χώρας μας, καλύπτοντας συνολικά πάνω από 100.000 ωφελούμενους.

ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Το θέμα απασχολεί τους εργαζόμενους αλλά και τους ωφελούμενους που εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον. Θέση για το ζήτημα  πήραν και οι κατά τόπους Δήμοι που προέβησαν στην αποστολή ψηφίσματος διαμαρτυρίας.

Για το ζήτημα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών παρουσία υπηρεσιακών και θεσμικών παραγόντων. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ανάγκη συνέχισης του προγράμματος και η σχέση εργασίας των εργαζομένων. Κοινός τόπος όλων υπήρξε η αναγνώριση της χρησιμότητας του προγράμματος και η ανάγκη συνέχισης του, ενώ έγινε γνωστό πως έχει δημιουργηθεί Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) με την συμμετοχή των συναρμόδιων φορέων και εργαζομένων. Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι αναγνωρίζει και την χρησιμότητα και την κρισιμότητα του προγράμματος για την κοινωνία. Επιπλέον ζήτησε να συνεχιστεί η συνεργασία σε καλό πνεύμα με στόχο την στήριξη κι αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του «Βοήθεια στο Σπίτι». Αν και η ΟΔΕ αναμενόταν να καταλήξει σε μία απόφαση ως τα τέλη Οκτωβρίου ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Οι επιπτώσεις:

Θέση για το θέμα πήρε η Πρόεδρος των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» Σερρών κ. Μαριάνθη Κηπουρού: «Η τοπική αυτοδιοίκηση δέχεται πόλεμο από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με μειώσεις μισθών, μειώσεις προσωπικού, ιδιωτικοποιήσεις προσωπικού και το κλείσιμο κάποιων υπηρεσιών ένα από αυτά πολύ φοβάμαι θα είναι και το «βοήθεια στο σπίτι». Δεν έχουμε καμία εξέλιξη, ούτε θετική, ούτε αρνητική, δεν υπάρχει καμία πρόταση, καμία ελπίδα, δεν υπάρχει φως στο ορίζοντα είμαστε 1,5 μήνα  πριν την τη λήξη των συμβάσεων μας μέχρι και ραντεβού δεν μπορούμε να κλείσουμε με τους αρμόδιους για να συζητήσουμε και να θέσουμε ξανά το μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων και κυριότερα των εξυπηρετούμενων που θα μείνουν χωρίς φροντίδα από τον Γενάρη του 2016».

Όσον αφορά τις επιπτώσεις που θα έχει η «κατάργηση» της υπηρεσίας η κ. Κηπουρού απάντησε: «Σημαίνει ότι 3.500 εργαζόμενοι θα μπουν στις λίστες του ΟΑΕΔ, 120.000 εξυπηρετούμενοι αυτό το ευαίσθητο κομμάτι των ηλικιωμένων και των ΑμεΑ που υποτίθεται μία αριστερή Κυβέρνηση θέλει να προστατέψει γιατί ενδιαφέρεται για τις ευπαθείς ομάδες θα μείνουν χωρίς φροντίδα».

Πηγή: serresparatiritis.gr

Από το Blogger.