y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Τα αιθέρια έλαια είναι γνωστά από την αρχαιότητα για της θεραπευτικές, καλλυντικές και αρωματικές τους ιδιότητες


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ, ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ,

Αποτελούν το απόσταγμα αρωμάτων που εξάγονται από αρωματικά φυτά, λουλούδια, δέντρα, φλοιούς ακόμα και από μερικούς σπόρους. Οι χρήσεις τους ακόμα και στις μέρες μας είναι πολλές και χρησιμοποιούνται ευρέως στην φαρμακευτική, στην κοσμετολογία κ.α. Πέραν όμως της βιομηχανίας, τα αιθέρια έλαια μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και μόνοι μας όπως για να αρωματίσουμε τον χώρο μας, για την καθαριότητα, για το κατοικίδιο μας ακόμα και για τη σωματική και ψυχική υγεία μας.

Τα πιο γνωστά αιθέρια έλαια:
Από δέντρα:
Ταγέτης,. Πεύκο, ευκάλυπτος, τεϊόδεντρο, κυπαρίσσι, σανταλόξυλο., λιβάνι
Από αρωματικά φυτά:
Λεβάντα, δεντρολίβανο, μαντζουράνα, μέντα, δυόσμος, φασκόμηλο, λεμονόχορτο,
Από άνθη:
Γεράνι, τριαντάφυλλο, γιασεμί, νερόλι, πορτοκάλι, περγαμότο, λεμόνι, γκρέιπ-φρουτ, σιτρονέλλα, μοσχολέμονο.

Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αιθέρια έλαια μόνοι μας;
Μπορούμε να παρασκευάσουμε μόνοι μας αρωματικά ποτ πουρί, κεριά, σπρέι για ψεκασμό. Ακόμα μπορούμε να καθαρίσουμε χαλιά, τζάμια, έπιπλα να κρατήσουμε έντομα και τρωκτικά μακριά από το σπίτι και τους χώρους που επιθυμούμε .
Αρωματικά ποτ πουρί, κεριά και σπρέι για ψεκασμό
Μπορείτε να παρασκευάσετε αρωματικά ποτ πουρί χρησιμοποιώντας αποξηραμένα φύλλα και πέταλα λουλουδιών και ρίχνοντας μερικές σταγόνες από το αιθέριο ελαίο που επιθυμούμε .

Η παρασκευή κεριών είναι μια ευχάριστη απασχόληση. Μπορούμε να παρασκευάσουμε τα δικά μας αρωματικά κεριά προσθέτοντας στο μίγμα του λιωμένου κεριού μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια τριαντάφυλλου, πορτοκαλιού, λεμονιού, γιασεμιού ή ότι άλλο επιθυμούμε και έτσι να αρωματίσουμε τον χώρο μας. Τα αρωματικά κεριά είναι και μια ιδανική λύση για δώρα προς φίλους.

Σπρέι για ψεκασμό: Παρασκευάζουμε σπρέι για ψεκασμό, αναμειγνύοντας 1 φλιτζάνι νερού με 5-6 σταγόνες του αιθέριου ελαίου που μας αρέσει και να ψεκάσουμε έπιπλα, υφάσματα, κουρτίνες αρωματίζοντας έτσι ευχάριστα τον χώρο μας.

Καθαριστικό για τα τζάμια: Ρίχνουμε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου από λεμόνι, μοσχολέμονο, γκρέιπ-φρουτ σε εφημερίδα και τρίβουμε τα τζάμια. Οι θαμπάδες θα εξαφανιστούν.

Εντομοαπωθητικό: Χρησιμοποιήστε λεμονόχορτο, σιτρονέλλα, μέντα, λεβάντα. Σε λωρίδες χαρτιού και τοποθετήστε τις στα παράθυρα ή μέσα στις ντουλάπες. Θα απαλλαγείτε από μύγες, κουνούπια, μερμήγκια, και από τον σκόρο στις ντουλάπες που τρώει τα αγαπημένα μας μάλλινα.

Διώχνει τις άσχημες μυρωδιές: Ρίξτε μερικές σταγόνες στους οικιακούς κάδους 1-2 το πολύ από αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου ή ευκαλύπτου και οι άσχημες μυρωδιές θα εξαφανιστούν.
Για εύκολο ύπνο: Ρίξτε μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια χαμομηλιού, φασκόμηλου και λεβάντας σε βαμβάκια και βάλτε τα μέσα στις μαξιλαροθήκες θα διευκολύνουν αυτούς που δυσκολεύονται να κοιμηθούν.


Πηγή: seleo.gr
Από το Blogger.