y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Η Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής των ακτινιδίων, για την εμπορική περίοδο 2015-2016, στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, Π.Ε.ΣΕΡΡΩΝ,

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, κάθε ενδιαφερόμενος που σκοπεύει να συγκομίσει ακτινίδια, υποχρεούται να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση στην Υπηρεσία, ένα εικοσιτετράωρο πριν την έναρξη της συγκομιδής, στην οποία πέραν των άλλων θα δηλώνεται:

-ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής
-αναμενόμενη παραγωγή
-τόπος αποθήκευσης (ακριβή στοιχεία αποθήκης)
-τόπος συσκευασίας (ακριβή στοιχεία συσκευαστηρίου)

Τα ακτινίδια πρέπει να είναι επαρκώς ανεπτυγμένα και ώριμα.  Συγκεκριμένα, πρέπει οι καρποί κατά το στάδιο της συγκομιδής, συσκευασίας καθώς και στα στάδια της εισαγωγής και της εξαγωγής, να έχουν φθάσει σε βαθμό ωρίμανσης τουλάχιστον 6,2ο  Brix . Σε όλα τα άλλα στάδια εμπορίας οι καρποί θα πρέπει να έχουν αποκτήσει τουλάχιστον 9,5ο  Brix.

Για την εφαρμογή των παραπάνω θα διενεργούνται έλεγχοι από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σερρών και οι παραβάτες θα παραπέμπονται στις αρμόδιες επιτροπές κυρώσεων.

Πηγή: agronews.gr
Από το Blogger.