y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου η τελετή έναρξης

1ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ, ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ,

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του 1ου Τουριστικού Συμποσίου Δυτικού Παγγαίου έχει αρχίσει... Την προσεχή Παρασκευή 30 Ιουνίου, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αμφίπολης θα γίνει η τελετή έναρξης ενώ την επόμενη ημέρα, δηλαδή το Σάββατο 1 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Συμποσίου, που θα λάβουν χώρα στο Γυμνάσιο της Πρώτης Σερρών και  θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 2 Ιουλίου στη Νέα Φυλή Σερρών. Στόχος φυσικά της τριήμερης αυτής διοργάνωσης είναι η ανάδειξη, η προβολή και η τουριστική αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης με τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνέντευξης Τύπου, επί σερραϊκού εδάφους αυτή τη φορά (πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίβολης), τονίστηκε η αναγκαιότητα τουριστικής, πολιτιστικής και αναπτυξιακής αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής, που γνώρισε πλατύτερη δημοσιότητα από τις ανασκαφές στο Λόφο Καστά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Αικατερίνη Μάλαμα αναφέρθηκε στη νέα φάση εργασιών  στο Λόφο Καστά χάρη στη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ένταξη των έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 1,.5 εκατ. ευρώ και στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα «Ελλάδα-Βουλγαρία» του Interreg με προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ.

Από τη δική του πλευρά, ο Πρόεδρος του Συμποσίου, Δημήτρης Γαρούφας επισήμανε την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ν. Φυλής προκειμένου να υπάρξει μια διευρυμένη και ουσιώδης συζήτηση για την ανάπτυξη της περιοχής και να διαμορφωθούν προτάσεις που μπορεί να λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση της γενικότερης προβολής και ανάδειξης της περιοχής με στόχο να αποτελέσει η Αμφίπολη ένα διεθνές πολιτιστικό κέντρο και να ασκηθούν πιέσεις για την ολοκλήρωση του ανασκαφικού έργου.

Υπενθυμίζεται ότι  την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, με την υποστήριξη του Δήμου Αμφίπολης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και του Σπηλαίου Αλιστράτης, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού fedHATTA και του ομίλου UNESCO Σερρών.

Πηγή: life-events.gr | Το διαβάσαμε εδώ

Από το Blogger.