y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Την χρηματοδότηση του μνημείου της Αμφίπολης από το νέο ΕΣΠΑ, σημείωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον τομεάρχη πολιτισμού της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΤΥΜΒΟΣ ΚΑΣΤΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,

Ο περιφερειάρχης ενημερώνοντας την κ. Κεφαλογιάννη για τα έργα από πλευράς Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε πως με τα χρήματα αυτά  «θα αποκαταστήσουμε, θα συντηρήσουμε και θα αναδείξουμε το μνημείο και τον περιβάλλοντα χώρο του, ώστε να γίνει επισκέψιμο στους πολίτες».

Ταυτόχρονα ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο και για το νέο μουσείο της Βεργίνας και τα έργα στο Άγιον Όρος.

«Ταυτόχρονα ενημέρωσα την κ. Κεφαλογιάννη για τα σημαντικά μικρά και μεγάλα έργα που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια στην Κεντρική Μακεδονία στο χώρο του πολιτισμού και στις επτά Περιφερειακές μας Ενότητες και στο Άγιον Όρος, με προμετωπίδα το νέο Μουσείο της Βεργίνας που θα ολοκληρωθεί, αλλά και τα σημαντικά έργα συντήρησης και ανάδειξης της Αμφίπολης ύψους 1,5 εκ ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ και επιπλέον ενός εκ. ευρώ από το Interreg Ελλάδας – Βουλγαρίας. Μέσα από τα χρήματα αυτά θα αναστηλώσουμε, θα αποκαταστήσουμε, θα συντηρήσουμε και θα αναδείξουμε το μνημείο και τον περιβάλλοντα χώρο του, ώστε να γίνει επισκέψιμο στους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πότε μπορεί να γίνει αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί από τώρα, ωστόσο η σωστή αναστήλωση και συντήρηση του μνημείου αποτελεί το πρώτο βήμα για αυτόν τον στόχο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα θέματα πολιτισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε την κ. Κεφαλογιάννη για όλα τα έργα που υλοποιήθηκαν, αλλά και τον προγραμματισμό της Περιφέρειας για τις πολιτιστικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες.

Την χρηματοδότηση του μνημείου της Αμφίπολης από το νέο ΕΣΠΑ είχε προαναγγείλει σε πρόσφατη ομιλία της στη Βουλή η Λυδία Κονιόρδου.

Πηγές: kathimerini.gr | e-kefalonia.net

Από το Blogger.