y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Το μουσικό παραμύθι ‘Ο Πέτρος και ο Λύκος’, το οποίο γράφτηκε από τον Προκόφιεφ το 1936 με σκοπό να διδάξει τα παιδιά σχετικά με το χαρακτήρα και τη χρήση των οργάνων της ορχήστρας και να τα εξοικειώσει με αυτά, παρουσιάζεται το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Δημοσθένη Φωτιάδη και σε αφήγηση του ηθοποιού Δημήτρη Τσιλινίκου (μετάφραση κειμένου: Νίκος Κυριακού).

ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΕΡΡΕΣ, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ, ΣΕΡΓΚΕΙ ΠΡΟΚΟΦΙΕΦ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,

Ο Πέτρος ζει στο σπίτι του παππού του στο δάσος και ως γενναίος νέος δεν φοβάται καθόλου τους κακούς λύκους. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του παππού του τα βάζει με το λύκο, τον οποίο αιχμαλωτίζει με τη βοήθεια ενός πουλιού.

ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΕΡΡΕΣ, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ, ΣΕΡΓΚΕΙ ΠΡΟΚΟΦΙΕΦ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,

Ο κάθε ήρωας του παραμυθιού είναι και ένα όργανο ή μία ομάδα οργάνων. Η γάτα (κλαρινέτο), η πάπια (όμποε), το πουλί (φλάουτο), ο παππούς (φαγκότο), οι κυνηγοί (πνευστά-κρουστά), ο λύκος (κόρνο) και ο Πέτρος (έγχορδα) πρωταγωνιστούν σε αυτή την πολυαγαπημένη ιστορία και διδάσκουν ευχάριστα, παραπέμποντας στα ηχοχρώματα των αντίστοιχων οργάνων.

Διεύθυνση ορχήστρας: Δημοσθένης Φωτιάδης
ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΕΡΡΕΣ, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ, ΣΕΡΓΚΕΙ ΠΡΟΚΟΦΙΕΦ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,

Αφήγηση: Δημήτρης Τσιλινίκος
ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΕΡΡΕΣ, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ, ΣΕΡΓΚΕΙ ΠΡΟΚΟΦΙΕΦ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,


Πρόγραμμα

Σεργκέι Προκόφιεφ (1891-1953): Ο Πέτρος και ο Λύκος, έργο 67

ΤΙ; ΠΟΥ; ΠΟΤΕ; ΠΟΣΟ;
«O Πέτρος και ο Λύκος» Κεντρική Σκηνή
Δημοτικού Θεάτρου
«Αστέρια»
Σάββατο
17 Δεκεμβρίου 2016
στις 19:30 μ.μ.
Γενική: 10,00 €
Μειωμένο: 7,00 €
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»
Ώρες λειτουργίας του ταμείου: 11.00’π.μ. - 13.00΄ &  18.00΄- 21.00΄

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας, με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα και πλούσιο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο, από την ίδρυσή της, το 1959, έως και σήμερα.

Πολλές και σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής έχουν αναλάβει την καλλιτεχνική της διεύθυνση, με πρώτο τον ιδρυτή της Σόλωνα Μιχαηλίδη και στη συνέχεια τους Γιώργο Θυμή, Άλκη Μπαλτά, Κάρολο Τρικολίδη, Κοσμά Γαλιλαία, Κωνσταντίνο Πατσαλίδη, Λεωνίδα Καβάκο, Μίκη Μιχαηλίδη, Μύρωνα Μιχαηλίδη και Αλέξανδρο Μυράτ. Σημερινός διευθυντής της Κ.Ο.Θ. είναι ο αρχιμουσικός και καθηγητής Γεώργιος Βράνος, ενώ το καλλιτεχνικό δυναμικό της ανέρχεται σε εκατόν πέντε μουσικούς.

Το ρεπερτόριο της ορχήστρας καλύπτει το σύνολο των μουσικών εξελίξεων, από τη μουσική μπαρόκ ως και τις πρωτοποριακές συνθέσεις του 21ου αιώνα, ενώ το φάσμα των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνει και ένα ευρύτερο πλαίσιο μουσικών ειδών, όπως παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, συνοδεία βωβού κινηματογράφου και συναυλίες συμφωνικού ροκ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από την Κ.Ο.Θ. στον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα, αναπτύσσοντας ποικίλες δράσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις συχνές επισκέψεις της σε σχολεία για την πραγματοποίηση συναυλιών με παράλληλη ενημέρωση, το θεσμό της ‘Ανοιχτής Πρόβας’ για τους μαθητές και τη δωρεάν είσοδο φοιτητών σε παραγωγές της. Παράλληλα η Κ.Ο.Θ. βοηθά ουσιαστικά τους νέους Έλληνες μουσικούς, είτε μέσω των διαγωνισμών νέων καλλιτεχνών, είτε μέσω συναυλιών με συμμετοχή στην ορχήστρα σπουδαστών των ωδείων, είτε με την πραγματοποίηση εργαστηρίων σε μουσικά σχολεία.

Στο πλαίσιο του κοινωνικού της ρόλου η Κ.Ο.Θ. πραγματοποιεί συστηματικά ανοιχτές συναυλίες για το κοινό, συναυλίες με σκοπό τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας ή για την ενίσχυση κοινωφελών ιδρυμάτων, ενώ πραγματοποιεί τακτικά επισκέψεις σε νοσοκομεία, ιδρύματα, ορφανοτροφεία, φυλακές, κέντρα απεξάρτησης κτλ.

Την τελευταία δεκαετία έχει αναπτύξει μία έντονη δισκογραφική δραστηριότητα που περιλαμβάνει ηχογραφήσεις με διεθνούς κύρους δισκογραφικές εταιρείες, όπως η NAXOS, η BIS και η MINOS EMI. Οι ηχογραφήσεις της Κ.Ο.Θ. έχουν βραβευθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό και αποσπούν διθυραμβικές κριτικές σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικά αναφέρονται το βραβείο ποιοτικής δισκογραφίας “Supersonic” του περιοδικού Pizzicato, τα πέντε διαπασών του περιοδικού Diapason και το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Κριτικών Μουσικών.


ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 4 - 62100 Σέρρες
Γραμματεία: 2321054268-54226
Κέντρο: 2321054585
Ταμείο: 2321054755

e-mail: dipethes@otenet.gr | dipetheserron@gmail.com
site: www.dipetheserron.gr


Επιμέλεια: SerresLand Team

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.