y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ο δήμαρχος Σερρών Π. Αγγελίδης εγκαινίασε τις Βιοκλιματικές Αναπλάσεις προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ, ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ,

Με αυτό το …μότο και την προτροπή «Προστατεύστε και απολαύστε το έργο» ο Δήμαρχος Σερρών εγκαινίασε τις βιοκλιματικές αναπλάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

«Όλοι οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής και εγώ προσωπικά νιώθουμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που εγκαινιάζουνε σήμερα το μεγάλο έργο των Βιοκλιματικών Αναπλάσεων του Δήμου Σερρών. Ένα έργο που προστατεύει την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον, βελτιώνει την ποιότητα ζωής και το μικροκλίμα της περιοχής, την αναβαθμίζει αισθητικά» υπογράμμισε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την τελετή το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου 2016.

Η όψη της περιοχής αλλάζει με τις παρεμβάσεις που έγιναν. Σε μία έκταση 31.000 τ.μ. δημιουργήθηκαν χώροι πρασίνου με δέντρα και λουλούδια, σιντριβάνια, ποδηλατόδρομοι, η άσφαλτος ανακατασκευάστηκε με ψυχρά υλικά, έγιναν διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, τοποθετήθηκαν υπαίθριοι ανεμιστήρες, οι λαμπτήρες αντικαταστάθηκαν με άλλους χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ, ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ,

«Είναι ωραίο να ζεις στις Σέρρες»
«Προστατεύστε και απολαύστε το θαυμαστό αυτό έργο» κάλεσε τους δημότες ο Π. Αγγελίδης. « Οι παρεμβάσεις, τα έργα και οι δράσεις μας στόχο έχουν η ζωή να γίνει καλύτερη στις Σέρρες, ώστε δημότες και επισκέπτες να δηλώνουν αυθόρμητα ότι «είναι ωραίο να ζεις στις Σέρρες.»  Και σας πληροφορώ ότι ήδη το λένε» τόνισε ο δήμαρχος.

Ο Πέτρος Αγγελίδης ευχαρίστησε τους κατοίκους της περιοχής των Βιοκλιματικών Αναπλάσεων «για την υπομονή και την ωριμότητα που επέδειξαν κατά την κατασκευή του έργου», όπως και όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση του :

Τους αντιδημάρχους Παύλο Μυστακίδη και Ηλία. Γκότση, τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας, του τμήματος προγραμματισμού, ιδιαιτέρως τον Δ/ντή της τεχνικής υπηρεσίας κ.Πάλλα Χρήστο και τον ανάδοχο του έργου.

Τέλος ευχαρίστησε την Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών η οποία στην περιοχή των Βιοκλιματικών Αναπλάσεων κατασκεύασε 1.977 μέτρα δικτύων ύδρευσης και 430 μέτρα δικτύων Αποχέτευσης που κόστισαν 255.000 ευρώ συνολικά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ, ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ,

Η ταυτότητα του έργου
Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ. Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) στα πλαίσια του προγράμματος «Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις δημοσίων ανοικτών χώρων» και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η πρόταση για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα κατατέθηκε το Νοέμβριο του 2011 και εντάχθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2012.

Στο πρόγραμμα αυτό κατέθεσαν προτάσεις 78 Δήμοι και εντάχθηκαν οι 15. Ο Δήμος Σερρών κατέλαβε την ενδέκατη θέση μεταξύ αυτών που αξιολογήθηκαν θετικά.

Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.