y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Δικαστικές καμπάνες «έπεσαν», έπειτα από αλλεπάλληλες δίκες, σε στελέχη ιδιωτικής κλινικής των Σερρών και ιατρικό προσωπικό για την πολύκροτη υπόθεση μολύνσεων 13 υπερήλικων ατόμων (γυναικών και ανδρών) κατά τη διάρκεια εγχείρησης καταρράκτη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΥΓΕΙΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ,

Έπειτα από διαδικασία τριών μηνών, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών καταδίκασε τους περισσότερους κατηγορουμένους και επέβαλε ποινές, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών. 

Οι ηλικιωμένοι προσβλήθηκαν από ενδοφθαλμίτιδα (σοβαρή λοίμωξη) και έχασαν την όρασή τους. 

Αρκετοί από αυτούς προέβησαν σε εξεντέρωση (εξόρυξη και εκκένωση βολβού).

Και οι 13 ηλικιωμένοι, που διαμένουν σε διάφορες περιοχές του Νομού Σερρών, χειρουργήθηκαν κατά το διήμερο 22 και 23 Ιουνίου 2010 και οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν σε κέντρα υγείας της περιοχής και στο Νοσοκομείο Σερρών με πόνους και φλεγμονή. Η συνέχεια ήταν εφιαλτική, αλλά, έστω και με καθυστέρηση έξι ετών, δικαιώθηκαν…


Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο Νικόλαο Διαλυνά, διδάκτορα Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μονάχου, που εκπροσώπησε κάποια από τα «θύματα».

Σε δηλώσεις του τόνισε: «H βασική μου παρατήρηση είναι ότι από μικρά δικαστήρια βγαίνουν μεγάλες αποφάσεις. Απεδόθη δικαιοσύνη. Θέλω να τονίσω το εξής: πολλές ιδιωτικές κλινικές, κυρίως στην Περιφέρεια, δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας για τους ασθενείς. Έχω στα χέρια μου πορίσματα που είναι συγκλονιστικά. Τελευταία προειδοποίηση».

Από το Blogger.