y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Έχει ημερομηνία 8 Ιουλίου 2015, τρεις μέρες μετά το δημοψήφισμα, και προτείνονται τα ονόματα δύο Ελληνοαμερικανών που καλούνται να αναλάβουν δράση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΟΣΜΟΣ, Wikileaks, ΑΜΕΡΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ,

Νέα αποκαλυπτικά email για τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ΗΠΑ να πείσουν τον Τσίπρα να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το Wikileaks.

Το νέο email έχει ως αποστολέα τον Jeffrey Zients, σύμβουλο οικονομικών του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και παραλήπτη τον Τζον Ποντέστα, πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και νυν επικεφαλής της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον.

Έχει ημερομηνία 8 Ιουλίου 2015, τρεις μέρες μετά το δημοψήφισμα, και προτείνονται τα ονόματα δύο  Ελληνοαμερικανών που καλούνται να αναλάβουν δράση και να μεσολαβήσουν στον Τσίπρα, λέγοντάς του ότι μπορεί ο ίδιος να έχει το δικό του εσωτερικό μέτωπο στην Ελλάδα, αλλά το ίδιο έχει και η Μέρκελ:  του Φιλ Αγγελλίδη, πρώην υπουργού Οικονομικών της Καλιφόρνια και υποψηφίου κυβερνήτη της πολιτείας και το Μάικ Δουκάκη, πρώην υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ.

Όπως λοιπόν ενημερώνει τον Ποντέστα ο Zients, είχε μιλήσει με τον Φιλ Αγγελίδη και τον Μάικ Δουκάκη.

Το email αναλυτικά: 

«Ο Αγγελίδης δεν είναι πολύ κοντά στον Τσίπρα αλλά τόνισε ότι ο Τσίπρας τον επισκέφτηκε, όπως κι άλλους επιφανείς Ελληνοαμερικανούς κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στις ΗΠΑ όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης και κράτησαν επαφή από τότε. Θα μιλήσει απόψε με τον Jamie Galbraith, συμφοιτητή του στο κολέγιο που τον ξέρει σχεδόν 40 χρόνια, για το πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του Plan A μας, διαμηνύοντας στον Τσίπρα κυρίως, πως ενώ ο Τσίπρας έχει τις πολιτικές του επιταγές στο εσωτερικό το ίδιο ισχύει και για τη Μέρκελ και πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Ο Αγγελίδης είπε σε περίπτωση εξόδου (σ.σ. Grexit εννοεί), πως θέλει να βοηθήσει και προσφέρθηκε να κινητοποιήσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα να παράσχει βοήθεια.

Ο Δουκάκης προσφέρθηκε να κινητοποιήσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα ό,τι κι αν προκύψει. Σημείωσε ότι δεν γνωρίζει κανέναν που να έχει ισχυρούς δεσμούς απευθείας με τον Τσίπρα. Τόνισα ότι εστιάζουμε σε ένα Plan A για να επιτευχθεί μια συμφωνία και από την πλευρά του να ψάξει βαθιά στα δίκτυά του και να σκεφτεί οποιονδήποτε που θα μπορούσε να βοηθήσει να κινητοποιηθεί ο Τσίπρας. Μακροπρόθεσμα, σκέφτηκε, να δανείσει η Αμερική εμπειρία στην Ελλάδα για να ξεπεράσει τον σκεπτικισμό σχετικά με την ικανότητα να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις (π.χ. πρώην εφοριακοί να τους βοηθήσουν να συλλέξουν φόρους). Συμφωνήσαμε να μείνουμε σε επαφή».



Πηγή: thetoc.gr
Από το Blogger.