y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Το αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών κατασκευάστηκε το 1998 και θεωρείται ως ένα από τα πιο σύγχρονα έργα της Ελλάδας, κατ' επέκταση και της πόλης. Στα 18 χρόνια που λειτουργεί έχει φιλοξενήσει χιλιάδες οδηγούς και αναβάτες και φυσικά ακόμα περισσότερους θεατές.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ,

Το στολίδι της πόλης των Σερρών φέρνει εναλλακτικό τουρισμό από Ελλάδα και εξωτερικό...

Όσοι γνωρίζουν από τέτοιου είδους έργα, ξέρουν πως πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι που λίγο έλειψε να... καταστραφεί πριν από μερικά χρόνια, όταν και οι επισκευές στον ασφαλτοτάπητα δεν ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. 

Τελικά μετά από πολύμηνη προσπάθεια βρέθηκε λύση και το αυτοκινητοδρόμιο συνέχισε την λειτουργία του.

Αύξηση μέσα στην κρίση

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως σε καιρό κρίσης η προσέλευση χρηστών της πίστας παρουσιάζει αύξηση. Την ώρα λοιπόν που τα έσοδα έχουν μεγαλώσει και ιδίως την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο Δήμος Σερρών δεν μένει με σταυρωμένα χέρια και ετοιμάζεται να ρίξει χρήματα προκειμένου να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το μεγάλο αυτό έργο. 

Η επένδυση του Δήμου δεν γίνεται τυχαία καθώς σκοπό έχει να την κάνει πιο ελκυστική στους χρήστες...

Σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός πως τόσο στην Βουλγαρία όσο και στην Ρουμανία κατασκευάζονται πίστες, οπότε για να μπορέσεις να είσαι ανταγωνιστικός θα πρέπει να προσφέρεις τις ανάλογες υπηρεσίες.

Σημαντικό έργο για την πόλη

Το zougla.gr βρέθηκε στην πόλη των Σερρών και συνομίλησε τόσο με τον Δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη όσο και με τον πρόεδρο του Αυτοκινητοδρομίου Θόδωρο Αραμπατζή.

«Στη διάθεσή μας έχουμε 500.000 ευρώ από χρηματοδότηση του Κράτους προκειμένου να τα επενδύσουμε για την βελτίωση τόσο της ασφάλτου όσο και διαφόρων χώρων της πίστας» δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης και συνέχισε: «Γνωρίζουμε πως το αυτοκινητοδρόμιο είναι ένα σημαντικό έργο για την πόλη μας που φέρνει κόσμο και με την κίνηση να επενδύσουμε σε αυτή είναι σίγουρο πως θα δώσουμε επιπλέον κίνητρο στον κόσμο να το επισκεφτεί. 

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρισκόμαστε στην διαδικασία ενεργοποίησης του διαγωνισμού που θα κάνουμε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου έτσι ώστε να θέσουμε τις κατάλληλες προδιαγραφές. Ευελπιστούμε πως μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία του διαγωνισμού και το καλοκαίρι του 2017 θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Με την αναβάθμιση της πίστας θέλουμε να βρεθούμε ένα σκαλί πιο πάνω σε σχέση με τον ανταγωνισμό». 

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Δημάρχου της πόλης των Σερρών Πέτρου Αγγελίδη ο οποίος οδηγεί ένα BMW i8 στο αυτοκινητοδόμιο..

Ανοδική πορεία

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της πίστας Θόδωρος Αραμπατζής (φωτογραφία δεξιά) τόνισε χαρακτηριστικά στο zougla.gr: «Σκοπός μας δεν είναι να αφήσουμε ένα τόσο σημαντικό έργο στη μοίρα του. Πρέπει να επενδύσουμε και να το κάνουμε πιο ανταγωνιστικό. Θέλουμε το καλύτερο και θα το πετύχουμε. 

Πρέπει να ακολουθήσουμε τις τάσεις καθώς οι ταχύτητες και οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί άρα θα πρέπει να προσφέρουμε ποιότητα και ασφάλεια σε όσους κάνουν χρήση της πίστας. Η ανοδική πορεία που έχουμε μας δίνει ώθηση να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο».

Οι μισοί επισκέπτες είναι ξένοι

Αξίζει να σημειώσουμε πως το αυτοκινητοδρόμιο φιλοξενεί σχεδόν 4.000 αθλητές κάθε χρόνο και το ποσοστό των επισκεπτών από άλλα κράτη αφορά το 45%. 

Το νούμερο είναι ιδιαίτερα υψηλό και ιδίως όλων αυτών που έρχονται από το εξωτερικό και αφορά κυρίως τις χώρες, Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία, Σκόπια, Σερβία, Ισραήλ, Αλβανία κ.ά.

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη | Πηγή: zougla.gr | Δείτε περισσότερα εδώ
Από το Blogger.