y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χορευτική εκδήλωση 'flashmod” από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σερρών, στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Σάββατο, στις 12:00μμ στον πεζόδρομο της Κ. Καραμανλή (πλατεία Κρονίου) με την συμμετοχή 6 σχολών χορού και 70νεαρών χορευτών/τριών, Ο Δήμος Σερρών συμμετείχε για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό “FlashMOVE 2016” επίσημη εκδήλωση έναρξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού “BeActive”. 

ΣΟΦΙΑ ΜΠΙΤΖΙΔΟΥ, ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΕΡΡΕΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, FlashMOVE 2016,

Η χορευτική εκδήλωση “FlashMob”  πραγματοποιήθηκε σε 70 πόλεις σε όλη την Ευρώπη ταυτόχρονα το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν 150 εκδηλώσεις σε 24 χώρες και συγκεντρώθηκαν  χιλιάδες Ευρωπαίοι μαζί για να χορέψουν τον ίδιο χορό ταυτόχρονα. Πρόκειται για ένα αυθόρμητο χορευτικό που εκτελείται από μια ομάδα σε ένα δημόσιο χώρο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, με στόχο την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας και του υγιεινού τρόπου ζωής, επίσης την ενεργοποίηση των συμμετεχόντων και των περαστικών ώστε να δημιουργήσουν μια μεγάλη δραστήρια ομάδα. 

Η εκστρατεία NowWeMOVE. είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία στην Ευρώπη για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης , η οποία ξεκίνησε το 2012. Οι γενικοί στόχοι της εκστρατείας είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών. Επίσης η βιώσιμη και καινοτόμος ανάπτυξη ικανοτήτων στους φορείς που παρέχουν πρωτοβουλίες σωματικής άσκησης μέσω της υπεράσπισης και λύσεων με ελεύθερη πρόσβαση. 

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και η υπεύθυνη της διοργάνωσης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Δια Βίου Μάθησης, κ. Σοφία Μπιτζίδου – Σαρακενίδου ευχαριστούν τις σχολές χορού του Δήμου Σερρών και  όλους τους Σερραίους που συμμετείχαν στη δράση αυτή που γίνεται για πρώτη φορά στο Δήμο μας.

Από το Blogger.