y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

«Η παιδεία είναι το ισχυρότερο όπλο του νου και της ψυχής»

Μαθήτριες και μαθητές,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και μαζί της συνεχίζεται και η προσπάθεια για την κατάκτηση της γνώσης, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα της ζωής του.

Στην εποχή της στέρησης της ελευθερίας, των πολέμων και του μίσους το σχολείο πρέπει ν’ αναδειχθεί σε αληθινό καταφύγιο και κέντρο αντίστασης στο γενικευμένη κρίση που βιώνει ο κόσμος.

Κάθε ελληνικό σχολείο είναι κέντρο ελληνικής παιδείας και καθημερινής αντίστασης.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές δεν πρέπει να ξεχνούν ότι κάθε μέρα στο σχολείο και κάθε φορά που διαβάζουν τα βιβλία τους ενεργούν ελληνικά, αφού έτσι κι αλλιώς ο ίδιος ο λόγος, η γλώσσα, η γραμματική, η ιστορία, τα μαθηματικά, η φυσική, η χημεία, η μουσική, η γεωγραφία, η αστρονομία, η ιατρική, η αρχιτεκτονική, και σχεδόν στο σύνολό τους οι επιστήμες είναι ελληνικά επιτεύγματα που μετέδωσαν σε όλους τους υπόλοιπους λαούς οι Έλληνες.  

Γι αυτό, ο ρόλος των σχολείων, των δασκάλων και των οικογενειών είναι καθοριστικός, για την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού, ο οποίος καλείται πάλι να δώσει μάχες επικράτησης κι επιβίωσης.

Αγαπημένα παιδιά, λειτουργοί της εκπαίδευσης,

Στο σκληρό περιβάλλον της εποχής μας κι ενώ επιχειρείται να σβήσουν όλες οι μοναδικές αξίες που ανέδειξαν την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον πολιτισμό τους ως τον σπουδαιότερο όλων, η παιδεία είναι το ισχυρότερο όπλο του νου και της ψυχής.

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και πρόοδο…
Από το Blogger.