y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σερρών ομόφωνα καταγγέλλει την τακτική που ακολουθείται από το Υπ. Παιδείας με την επιβολή της εγκυκλίου με θέμα «Προγραμματισμός άμεσων ενεργειών προς τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΜΕ, ΣΕΡΡΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,

Το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΠΥΣΔΕ Σερρών (όπως και τα υπόλοιπα ΠΥΣΔΕ στη χώρα)
καλείται να συνεδριάσει αύριο Παρασκευή 2-9-2016 στις 10:00 για να ολοκληρώσει μέσα σε ελάχιστες ώρες την τοποθέτηση των συναδέλφων σε λειτουργικά κενά τα οποία αμφισβητήθηκαν και καταψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ σε προηγούμενη συνεδρίαση. Η πρώτη ανακοίνωση του πίνακα λειτουργικών κενών (30/08/2016) έγινε κατά την εκτίμηση των Διευθυντών σχολικών μονάδων χωρίς τη συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων!!!! Ακολούθησε δεύτερη και τρίτη ανακοινοποίηση του πίνακα χωρίς να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των τμημάτων των ομάδων προσανατολισμού που θα εγκριθούν με βάση τη νέα εγκύκλιο, οι εγγραφές των μαθητών στα ΕΠΑ.Λ και τα αποτελέσματα των ανεξεταστέων. Τα μέλη του ΠΥΣΔΕ έχουν προθεσμία τεσσάρων ωρών από τις 10:00 έως τις 14:00 για να επεξεργαστούν τις αιτήσεις των συναδέλφων για συμπλήρωση ωραρίου, τοποθετήσεις των λειτουργικά υπεραρίθμων, για αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ και τοποθετήσεις αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΔΕ.

Το Υπ. Παιδείας απαιτεί μέσα σε τέσσερις ώρες να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες τοποθετήσεων, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζονται ημέρες σταδιακής επεξεργασίας για την αποφυγή λανθασμένων και βεβιασμένων ενεργειών.

Αφού το ΠΥΣΔΕ τοποθετήσει όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια θα προχωρήσει σε άλλη συνεδρίαση στις 14:00 όπου συμμετέχει στην κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ για την τοποθέτηση των ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια, ενώ δεν θα είναι ακόμα σαφής η εικόνα των κενών στην δευτεροβάθμια.

Ο ρόλος των ΠΥΣΔΕ στην ουσία καταργείται από την πρόβλεψη της εγκυκλίου για ανακοίνωση των πινάκων λειτουργικών κενών από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης χωρίς την έγκρισή τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια (όπως έγινε στο ΠΥΣΔΕ Σερρών) και από την αντίστοιχη πρόβλεψη για τοποθέτηση των εκπαιδευτικών μόνον από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Με μια απλή εγκύκλιο παρακάμφθηκαν αρχικά οι Σύλλογοι Διδασκόντων και στη συνέχεια τα υπηρεσιακά συμβούλια των ΠΥΣΔΕ, τα οποία και τα δύο διασφαλίζουν τις δημοκρατικές διαδικασίες, τις κατακτήσεις του κλάδου και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Διατυπώνεται το εύλογο ερώτημα «γιατί όλα αυτά;». Προφανώς, το Υπ. Παιδείας αγωνιά να αποδείξει στην κοινή γνώμη ότι όλα θα είναι έτοιμα στις 12 Σεπτεμβρίου χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σερρών ομόφωνα αποφάσισε να πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή 2-9-2016 και ώρα 10.00 και 14.00 παραστάσεις διαμαρτυρίας στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ Σερρών και του κοινού ΠΥΣΔΕ – ΠΥΣΠΕ αντίστοιχα, προκειμένου να πείσουμε με επιχειρήματα για την αλλαγή των διαδικασιών ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή στελέχωση των σχολείων με το απαιτούμενο προσωπικό.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                                        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                       ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΝΟΥ                  ΝΥΜΦΟΔΩΡΑ ΤΣΙΑΟΥΣΗ     

Πηγή: iPaideia.gr
Από το Blogger.