y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Κανένα περιθώριο για την επαναλειτουργία της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος στις Σέρρες, αίτημα, που είχε θέσει με σχετική Ερώτησή της η βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή ήδη από τις 26 Ιουλίου 2016, δεν άφησε ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, πετώντας στον «κάλαθο των αχρήστων» το Προεδρικό Διάταγμα 107/2014 (ΦΕΚ 174/Α/28-8-2014), που αποφάσιζε τη σύστασή της, με περιοχή δικαιοδοσίας τις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών, Κιλκίς, Ημαθίας και Πέλλας.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, ΣΕΡΡΕΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,

Στην απάντησή του, ο κ. Αποστόλου επικαλείται σχετικές εισηγήσεις από τις αρμόδιες κτηνιατρικές Υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ για κατάργηση της λόγω έλλειψης οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, που δεν κατέστη δυνατόν να βρεθούν μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει την παραμικρή εξήγηση για την πλήρη αδιαφορία, που επέδειξε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προκειμένου να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση και την στελέχωση της Σχολής σε διοικητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Η πλήρης Κυβερνητική αδιαφορία και σε αυτό το ζήτημα, όπως υπογραμμίζει η κ. Αραμπατζή, ιδιαίτερα σε μία περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και αυξανόμενης ανεργίας, στερεί αδικαιολόγητα τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους υποψήφιους κρεοπώλες και εκδοροσφαγείς των Σερρών να αποκτήσουν την απαραίτητη επαγγελματική πιστοποίηση σε εύλογο χρονικό διάστημα, μιας και ο χρόνος αναμονής για την εξυπηρέτηση τους από τη Σχολή της Θεσσαλονίκης ξεπερνάει τους 3 και φτάνει μέχρι και τους 6 μήνες.

Πηγή: agronews.gr
Από το Blogger.