y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Κατσιαντώνης και Μεγαλομύστακας «υπενθυμίζουν» τη δέσμευση Κουράκη και ρωτούν εάν έχει προχωρήσει η διαδικασία και τι προτίθεται να πράξει το υπουργείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΕΡΡΕΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΥΣΤΑΚΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ,

Τις δεσμεύσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού και νυν αντιπροέδρου της Βουλής, Τάσου Κουράκη, τον Μάρτιο του 2015, για την πρόσληψη 16.500 ψυχολόγων στα σχολεία, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά -βία, εγκατάλειψη, αποκλεισμός- «υπενθυμίζουν» στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, οι βουλευτές Λάρισας, Γιώργος Κατσιαντώνης και Σερρών, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, της Ένωσης Κεντρώων.

Με κοινή ερώτησή τους οι δύο βουλευτές επισημαίνουν στον υπουργό ότι μέσα στη δαιδαλώδη οικονομική και κοινωνική κρίση που ζει η χώρα μας, με τα παιδιά να βιώνουν οδυνηρές καταστάσεις καθημερινά, τα αποτελέσματα των εσφαλμένων πολιτικών κοινωνικής στήριξης και εν γένει της μαθητικής προοιωνίζουν με μαύρα γράμματα τις ελπίδες για μια υγιή νέα γενιά.

Οι κύριοι Κατσιαντώνης και Μεγαλομύστακας ζητούν από τον υπουργό Παιδείας να τους δοθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν στην πρόσληψη ψυχολόγων στα σχολεία.

Τονίζουν ότι πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να κινηθούν άμεσα οι δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης των μαθητών για την Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας και Μάθησης και συνεπώς την αντιμετώπιση έξαρσης δυσάρεστων και ανησυχητικών καταστάσεων στα σχολεία.

Επιβάλλεται, τονίζουν οι δύο βουλευτές, να δοθούν οι απαραίτητες "ενέσεις" ψυχολογικής υποστήριξης για τα παιδιά κάθε βαθμίδας, που οδηγούνται καθημερινά σε αμφισβήτηση αξιών και συναισθημάτων και που δεν χρωστάνε τίποτα να "πληρώνουν το μάρμαρο της κρίσης".

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr
Από το Blogger.