y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Η τοπική βουλευτίνα του ίδιου κόμματος είχε καταγγείλει το σκάνδαλο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,

Ομόφωνα δεκτή έκανε χτες Τρίτη η Νομαρχιακή Επιτροπή (Ν.Ε.) ΣΥΡΙΖΑ Σερρών την παραίτηση του αναπληρωτή της κ. Δημήτρη Τάπα, μετά από καταγγελία της τοπικής βουλευτίνας του ίδιου κόμματος κ. Αφροδίτης Σταμπουλή (φωτογραφία) ότι ο ίδιος και η κόρη του εμπλέκονταν με σκανδαλώδη τρόπο στη σίτιση 450 προσφύγων, στο Κέντρο Φιλοξενίας Σερρών.

Σήμερα Τετάρτη βγήκε η σχετική ανακοίνωση, που μεταξύ άλλων λέει:

«Η συγκεκριμένη πράξη, συμμετοχής σε διαγωνισμό για τη 10ήμερη σίτιση προσφύγων, συνιστά παραβίαση θεμελιωδών αρχών, αξιών και της ηθικής της Αριστεράς».
Η Ν.Ε. είναι κατηγορηματικά αντίθετη με «τη συμμετοχή και μόνο στον συγκεκριμένο διαγωνισμό του Δημήτρη Τάπα, εν αγνοία μάλιστα της ίδιας της Ν.Ε.»
Στο διαγωνισμό «που είχε προϋπολογισμό 29.000 ευρώ ουδέποτε αναδείχθηκε μειοδότης, ούτε ανέλαβε ο Δημήτρης Τάπας»
Υπήρξαν «τερατολογίες για ανάληψη έργου σίτισης προϋπολογισμού 750.000 ευρώ από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες υιοθετούν εκ του πονηρού και ξεδιάντροπα η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι»
«Η προσπάθεια σπίλωσης της Ν.Ε., του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα και της κυβέρνησης με αφορμή την καθ’ όλα απαράδεκτη επιλογή του Δημήτρη Τάπα θα πέσει στο κενό. Άμεσα και αποφασιστικά και σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών δίνουμε σήμερα την πρέπουσα πολιτική λύση επί του θέματος».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έχει επιφέρει Ερωτήσεις στη Βουλή και ανακοινώσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πηγή: athensvoice.gr
Από το Blogger.