y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Την εισβολή ομάδας αντιεξουσιαστών στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Θεσσαλονίκης σχολίασε στο τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «ΤΗΛΕ Επιλογές» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ,

''Είναι καταδικαστέα από όλους, και ιδίως από τους ευσεβείς χριστιανούς οι οποίοι εκκλησιάζονται. Αλλά πρέπει και η επίσημη πολιτεία να τα καταδικάσει ώστε να μην έχουμε συνέχεια αυτών των γεγονότων'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

''Εάν αυτό συνέβαινε σε τζαμί τι αποτέλεσμα θα είχαμε; Το αντιλαμβάνεται κανείς, και τι συνέπειες θα είχαν αυτοί που θα έκαναν μια τέτοια προσβολή στην ιερότητα ενός χώρου;'' τόνισε ο κ. Μακάριος.

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου συμπλήρωσε: ''Για αυτό η κοινωνία μας θέλει λίγο διαπαιδαγώγηση, είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Είμαστε εκτός του περιβάλλοντός μας, της πίστεώς μας, της ορθοδοξίας μας, της πατρίδας μας. Τα έχουμε ισοπεδώσει όλα εν ονόματι του μοντερνισμού ή εν ονόματι της αναρχίας.''

''Απόρησα έτσι πως αμέσως αθωώθηκαν για την προσβολή της εκκλησίας του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Βλέπετε ότι εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε αλλά η πολιτεία πρέπει δραστικά να λάβει τα μέτρα της'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Δείτε τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου στο βίντεο παρακάτω:



Πηγή: Rofmea.gr
Από το Blogger.