y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Με στόχο μέχρι τέλος του 2016 να αποτελεί νόμο του κράτους ο νέος «Καλλικράτης» εργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΙ,

Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσδιορίστηκε ο οδικός χάρτης για την ενεργοποίηση των 4 επιτροπών που θα καταρτίσουν τα επιμέρους σχέδια.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣΔΑ Κώστας Πουλάκης, μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν καταρτιστεί οι προτάσεις των επιτροπών και στη συνέχεια να έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση και να έχει ψηφιστεί τον Νέο Στρατηγικό Σχέδιο μέχρι τέλος του έτους.

Ο Κ. Πουλάκης αναφέρθηκε συνοπτικά στα βήματα που θα ακολουθηθούν για τη μεταρρυθμιστική στρατηγική, για την επαναθεσμοποίηση των δομών και λειτουργιών για ένα αποκεντρωμένο κράτος. Δείτε όλο τον οδικό χάρτη εδώ.

"Αναδιάρθρωση"

Στην εισήγησή του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Πουλάκης, τόνισε, μεταξύ άλλων, παρουσιάζοντας τη συνολική μεταρρυθμιστική στρατηγική του ΥΠΕΣΔΑ, ότι «η κυβέρνηση προχωρά σε μια ουσιαστική αναδιάρθρωση του πολιτικού & διοικητικού συστήματος με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τις δεσμεύσεις της. Στρατηγικός στόχος αυτής της μεταρρύθμισης είναι η δημιουργία ενός δημοκρατικά διαρθρωμένου πολιτικού-διοικητικού συστήματος σε τρία επίπεδα, το Κεντρικό Κράτος, τις Περιφέρειες και τους Δήμους και με αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων στο κατώτατο επίπεδο και κοντά στους πολίτες».

Πηγή: serresparatiritis.gr
Από το Blogger.