y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Εργασίες αναστύλωσης ξεκίνησαν στο ιστορικό της Άνω Βροντούς οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ένα μήνα. Η χρηματοδότηση των εργασιών έγινε από τα έσοδα της πανήγυρις που πραγματοποιήθηκε στο χωριό ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΑΝΩ ΒΡΟΝΤΟΥ,

Ο πύργος του καμπαναριού που είναι ορατός από μακριά χτίστηκε το 1870. Έχει τέσσερις καμπάνες διαφορετικών διαστάσεων οι οποίες κατασκευάστηκαν τα έτη 1906 - 1911. Εκτός από τις Καμπάνες του χωριού κατασκευαζόταν χειροποίητοι μηχανισμοί ωρολογίων. Ενας τέτοιος μηχανισμός υπάρχει στο καμπαναριό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών, αλλά και στο χωριό Τέτοβο στην περιοχή Ανω Νευροκοπίου στη Βουλγαρία.

Όπως μας δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσαλίκογλου «Οι εργασίες θα διαρκέσουν ένα μήνα. Κάναμε το πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος το οποίο είχε διακοπεί τα τελευταία τρία χρόνια λόγω οικονομικών συνθηκών. Έχει στηθεί η σκαλοσιά και αυτές τις ημέρες γίνονται οι εργασίες. Θα γίνει η αντικατάσταση κάποιων μεγάλων πλακών οι οποίες έχουν αποκολληθεί, θα γίνει η σκεπή και πάνω στον μικρό τρούλο θα αντικατασταθούν κάποιες κολώνες. Όλα γίνονται σύμφωνα με τις μελέτες για να διατηρηθεί αυτό το ιστορικό μνημείο».

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη | Πηγή: serresparatiritis.gr
Από το Blogger.