y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Ένα σημαντικό πρόβλημα για το Δημοτικό στάδιο Σερρών αναδείχθηκε με αφορμή τη διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων νεανίδων, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία στις Σέρρες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΕΡΡΩΝ,

Το ταρτάν του σταδίου αντιμετωπίζει προβλήματα και απαιτείται η αντικατάσταση του. Αυτό επεσήμανε στις δηλώσεις του στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών ο Εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας: «Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη των Σερρών, ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο, συμπαραστάθηκε στους αθλητές μας, έδωσε παλμό και πνοή στους αγώνες, οπωσδήποτε να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και τον Δήμο Σερρών, τον κ. Λιούμπα και την ΕΑΣ Σερρών για την προσπάθεια που κάνουν. Ελπίζω να αντικατασταθεί το ταρτάν γιατί αυτό το στάδιο πραγματικά μπορεί να γίνει στολίδι και να φιλοξενήσει πολύ μεγάλες διοργανώσεις».

Ερ: Θα συνεχίσει το Στάδιο να φιλοξενεί διοργανώσεις και την Εθνική ομάδα σε καμπ προετοιμασίας;

Γ.Κ.: «Ναι, αλλά υπό προϋποθέσεις, το είπα και στην επίσκεψη μας στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, υπάρχουν ελλείψεις, το ταρτάν δεν είναι σε καλή κατάσταση, δηλαδή κρατηθήκαμε γιατί το ταρτάν είναι επικίνδυνο για τραυματισμούς, όχι τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα είναι μια χαρά, το ταρτάν όμως είναι επικίνδυνο για τραυματισμούς. Πρέπει να βρεθεί λύση. Αυτό το στάδιο, όπως και πολύ χαρακτηριστικά λέει και ο κ. Λιούμπας, έχει 100 ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να το λειτουργήσουν, η τεχνογνωσία και η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό σήμερα είναι το πιο σημαντικό από όλα. Νομίζω ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε εδώ μέσα αλλά να υπάρχει υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς αυτήν, αυτό το στάδιο θα πάει χαμένο. Αυτή η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, δυστυχώς, δεν θα έχει ανταπόκριση στον πραγματικό αθλητισμό».

Ερ: Δηλαδή αν δεν γίνει αλλαγή ταρτάν οι Σέρρες θα χάσουν αυτές τις διοργανώσεις;

Γ.Κ.: «Σίγουρα, γιατί είναι επικίνδυνο για τραυματισμό, αν ακούσεις το ταρτάν, όταν τρέχουν οι αθλητές, χτυπάει τσιμέντο».

Ερ: Στα υπόλοιπα στάδια τι γίνεται;

Γ.Κ.: «Υπάρχει πρόβλημα γενικά σε ολόκληρη την Ελλάδα, ακόμα και τα μεγάλα στάδια, το Καυτανζόγλειο και το ΟΑΚΑ έχουν ελλείψεις .Τα μοναδικά στάδια, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν διοργανώσεις με μεγάλο πρόβλημα όμως γιατί απέχουν πάρα πολύ, είναι το Παμπελοποννησιακό, το Πανθεσσαλικό, το οποίο δυστυχώς δεν έχει τίποτα από όργανα και λογικά δεν έχει τους ανθρώπους να το λειτουργήσουν, θέλει χρόνο αυτό για να γίνει και το Παγκρήτιο. Αυτά είναι τα τρία μεγάλα στάδια τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες και αυτά έγιναν για το 2004. Από ότι γνωρίζω οι άνθρωποι της τοπικής επιτροπής πήραν κάποια θετικά μηνύματα από τη συνάντηση τους με τον Υπουργό πολιτισμού και αθλητισμού, νομίζω ότι αυτό το στάδιο πρέπει να προσεχτεί και δεν είναι ένα στάδιο απλό μπορεί να γίνει ένα στάδιο που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.  Με την κατασκευή ενός προθερμαντηρίου, το οποίο έχει χώρο για να γίνει, το στάδιο μπορεί να φιλοξενήσει και παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΕΡΡΩΝ,

Το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Λιούμπας μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είπε: «Με ενέργειες του κ. Μωυσιάδη, τον οποίο ιδιαίτερα ευχαριστώ, όπως και του Δημάρχου και του κ. Χατζημαργαρίτη που μας στηρίζουν, ήρθε ο Υπουργός στο στάδιο, είχαμε μια συνάντηση εκεί και στη συνέχεια στο δείπνο και αναφέραμε ότι εμείς θέλουμε μόνο αυτό που σήμερα είναι απαραίτητο για το στάδιο και είναι το ταρτάν. Η δαπάνη ανέρχεται σε 400 χιλιάδες ευρώ αλλά με την τοποθέτηση του θα έχουμε πολλαπλάσια οφέλη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΕΡΡΩΝ,

Ο υπουργός μας άκουσε με προσοχή, το ισχυρότερο μας επιχείρημα είναι ότι σε αυτό το στάδιο εκπαιδεύτηκαν 100 άνθρωποι να το λειτουργούν που θα είναι και η κορωνίδα του σταδίου.  Θα είναι κάτι εξαιρετικό για τον τόπο μας. Θα πάμε το επόμενο δεκαήμερο στην Αθήνα για αυτό το θέμα».

Πηγή: ert.gr
Από το Blogger.