y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Στη λίστα περιλαμβάνονται επιχειρήσεις που έχουν κλείσει εδώ και δύο δεκαετίες και φυσικά πρόσωπα από τα οποία δεν μπορεί να εισπραχθεί ούτε ευρώ.


Ως «υποχρέωση» που έπρεπε να τηρηθεί ή για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο, θα πρέπει να εκληφθεί η δημοσιοποίηση, από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, της λίστας των μεγαλο-οφειλετών.

Κι αυτό διότι από την ανάγνωση των δύο λιστών, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, προκύπτει το συμπέρασμα ότι από τους 13.730 οφειλέτες που χρωστούν περί τα 83 δισ. ευρώ, το ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει, αν εισπράξει, περί το 10%, περίπου 8 δισ. ευρώ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη λίστα των φυσικών προσώπων η μεγαλύτερη οφειλή εμφανίζεται να αφορά στον «εγκέφαλο» υπόθεσης μεγάλης απάτης με υπεξαίρεση ΦΠΑ στη Θεσσαλονίκη, η συνολική οφειλή του οποίου ξεπερνά τα 1,2 δισ. ευρώ.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι είχε ανακοινωθεί πως στη λίστα δεν θα περιλαμβάνονταν οφειλές ανεπίδεκτες είσπραξης.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η απογοήτευση στη λίστα των νομικών προσώπων που εμφανίζονται να χρωστούν περισσότερα από 150.000 ευρώ στο δημόσιο.

Στην εν λόγω λίστα, η οποία είναι επανάληψης της λίστας που δημοσιοποιήθηκε το 2011, περιλαμβάνονται  για παράδειγμα πρώην δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν κλείσει εδώ και πολλές δεκαετίες, Τράπεζες που διέκοψαν τη λειτουργία του από τη δεκαετία του 1990, ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες που βρίσκονται σε εκκαθάριση, κατασκευαστικές που έχουν βάλει λουκέτο πάνω από δέκα χρόνια κ.α. 

Και μόνο το γεγονός ότι στη λίστα βρίσκονται ονόματα όπως Πειραϊκή Πατραϊκή, πολυκατάστημα Μινιόν, υπό εκκαθάριση Τράπεζα Κρήτης του Γιώργου Κοσκωτά, Ολυμπιακή, Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος, Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, είναι ενδεικτικό των ποσών που μπορεί αν εισπράξει το δημόσιο από τους συγκεκριμένους οφειλέτες.

Πηγή: thetoc.gr
Από το Blogger.