y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Επισκέψεις του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη στον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουπλή και στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γεώργιο Πατούλη για το θέμα της χορήγησης των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων του Δήμου μέσω του Ε9.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 26/7/2016 επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Μαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουπλή Παναγιώτη στους οποίους έθεσε το θέμα της χορήγησης των τ.μ. των ακινήτων των Δήμων μέσω του Ε9. Όπως είναι γνωστό, υπάρχει απόκλιση της δήλωσης των τετραγωνικών μέτρων στα δημοτικά τέλη και στο ΤΑΠ έναντι των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων που δηλώνονται στο Ε9.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουπλής δήλωσε ότι το αίτημα αυτό των Δήμων θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση με τίτλο “Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ, ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ κα άλλες διατάξεις”.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ευχαρίστησε τον κ. Κουρουπλή διότι έκανε το αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεκτό, αίτημα το οποίο κατατέθηκε από την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας προς τον Υπουργό Εσωτερικών. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική για τους Δήμους διότι μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου με τα επιπλέον χρήματα που θα έρθουν στους Δήμους θα ενισχυθούν σημαντικά οι τομείς καθαριότητας.

Να σημειωθεί ότι για το αίτημα αυτό ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης έχει επισκεφθεί πολλές φορές τα αρμόδια υπουργεία από τις αρχές του έτους 2014.

Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη Γεώργιο, ο κ.Αγγελίδης συζήτησε και άλλα θέματα που απασχολούν τους Δήμους, όπως το ζήτημα των αδέσποτων σκύλων, το οποίο θέμα άλλωστε θα συζητηθεί στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,

Δείτε εδώ την επιστολή του Δημάρχου προς τον Υπουργό Εσωτερικών
Από το Blogger.