y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Αποδεκτή την πρόταση αναδιάρθρωσης της εταιρείας που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς έκανε το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΕΒΖ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΒΖ ΑΕ, το δ.σ. έχοντας υπόψη του το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό σχέδιο που του παρέδωσε το διεθνές γραφείο συμβούλων στο οποίο είχε ανατεθεί η σύνταξη του , έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση.

Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε στον Εκκαθαριστή βασικού μετόχου της ΕΒΖ, την ”ΑΤΕ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ”, στην δικαιοδοσία του οποίου είναι πλέον η ενημέρωση σχετικά της δανείστριας Τράπεζας και η σύγκλιση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την άμεση εκταμίευση των πρώτων 5εκ.ευρώ που προβλέπει η πρόταση αναδιάρθρωσης.

Τι προβλέπει το business plan

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση προβλέπει την αποδέσμευση 5 εκατ. ευρώ από την τράπεζα, τα οποία θα διατεθούν από την ΕΒΖ για την αποπληρωμή μέρους των οφειλομένων της προς τους τευτλοπαραγωγούς που αγγίζουν τα 8 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο πακέτο από τα 12 εκατ. ευρώ με τα οποία θα ενισχυθεί η εταιρεία, δηλαδή τα 4 εκατ. ευρώ, θα δοθούν στην εταιρεία μέσα στο καλοκαίρι και τα υπόλοιπα 3 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στο επόμενο διάστημα. Εκτός από την παροχή ρευστότητας, ο βασικός κορμός της συμφωνίας με την Πειραιώς αφορά τη διευθέτηση των δανείων ύψους 150 εκατ. ευρώ της εταιρείας.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν το 1/3 αυτών, ήτοι τα 50 εκατ. ευρώ, θα διαγραφεί σε βάθος χρόνου, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα εξυπηρετήσει το υπόλοιπο μέρος των οφειλών που ρυθμίζονται. Αντίστοιχο ποσό, δηλαδή 50 εκατ. ευρώ, θα ρυθμιστεί σε βάθος 10ετίας με 2ετή περίοδο χάριτος και το υπόλοιπο ποσό των 50 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί από εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της ΕΒΖ, όπως τα δύο εργοστάσια της Σερβίας, που μεταβιβάζονται στην πιστώτρια τράπεζα.

Πηγή: capital.gr
Από το Blogger.