y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Την εκδήλωση διοργανώνει το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής και του βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή. Ομιλητές Χατζηδάκης, Κεφαλογιάννη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ,

Το τριήμερο 1-3 Ιουλίου η πόλη των Σερρών φιλοξενεί ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο επιμόρφωσης 30 νέων, ηλικίας έως 35 ετών, από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. Πρόκειται για τη 2η Πολιτική Ακαδημία, την 1η στη Βόρεια Ελλάδα, την οποία διοργανώνει το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, με σκοπό να προσφέρουν την ευκαιρία σε φερέλπιδα μέλη της τοπικής κοινωνίας να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες για θέματα ελληνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής, στρατηγικής και επικοινωνίας.

Είναι η πρώτη φορά που το Ίδρυμα Αντενάουερ δραστηριοποιείται στις Σέρρες, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας καθώς αποτελεί τον επιστημονικό βραχίονα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU). Διατηρώντας πάνω από 80 αντιπροσωπείες και 200 προγράμματα σε περισσότερες από 120 χώρες, κύριο μέλημα του Ιδρύματος Αντενάουερ είναι η προώθηση της δημοκρατίας, της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, του κράτους δικαίου και της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς. Το Ίδρυμα Αντενάουερ διατηρεί στενή σχέση συνεργασίας με το Ίδρυμα Καραμανλή, το οποίο ιδρύθηκε το 1983 με πρωτοβουλία του αείμνηστου Μακεδόνα πολιτικού με στόχο την πληρέστερη διαφώτιση των ιστορικών γεγονότων της μεταπολεμικής περιόδου και την ενεργή υποστήριξη της ιδέας της ενωμένης Ευρώπης. Τα δύο Ιδρύματα έχουν υλοποιήσει από κοινού με μεγάλη επιτυχία σειρά δράσεων για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Κομβικό ρόλο στην υλοποίηση της Πολιτικής Ακαδημίας στις Σέρρες διαδραμάτισε ο βουλευτής Σερρών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Καραμανλή, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος το απόγευμα της πρώτης ημέρας θα απευθύνει εναρκτήρια ομιλία στους συμμετέχοντες. Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, και η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου, Όλγα Κεφαλογιάννη. Στην έναρξη χαιρετισμό θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου, τους συμμετέχοντες θα υποδεχθεί στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών, ο πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής.

Αυτή η πρωτοβουλία του κ. Καραμανλή έρχεται σε συνέχεια των διαρκών προσπαθειών του για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, και ειδικότερα των νεότερων μελών της, τα οποία αποτελούν το πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο κομμάτι της και το μοχλό για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Πηγή: news247.gr
Από το Blogger.