y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η εκστρατεία «Αυτό δεν είναι το όνομά σου», που έχει ξεκινήσει διαδικτυακά προ τριών περίπου μηνών η Παμμακεδονική Ενωση για την ανάκληση της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ της Πρώην Δημοκρατικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα, καθώς επίσης και οι ανασκαφές στην Αμφίπολη βρέθηκαν στο επίκεντρο των εργασιών του 70ού Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΑΜΕΡΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΣΕΡΡΕΣ,

Το συνέδριο ξεκίνησε την Πέμπτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο και οι εργασίες του διεξάγονται στο Πνευματικό Κέντρο των Καστοριέων στο Γουάιτστόουν της Νέας Υόρκης. Την ευθύνη της διοργάνωσης του συνεδρίου έχει αναλάβει το κυβερνείο της Παμμακεδονικής της Νέας Υόρκης και ο πρόεδρος της οργάνωσης Δημήτρης Χατζής συνεχάρη τους υπεύθυνους Σοφία Στρουμπάκη και Δημήτριο Τασόπουλο για τις άοκνες προσπάθειες για την άρτια διοργάνωση του συνεδρίου.

Από αριστερά οι πρώην πρόεδροι της Παμμακεδονικής Ενωσης Κώστας Χατζηστεφανίδης και Φώτης Γερασόπουλος και ο κυβερνήτης των Μεσοδυτικών Πολιτειών Νίκος Κομνηνός.
Στο συνέδριο παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος, ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κοδρόπουλος και ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής, μέλος της ομάδας Αρχαιολόγων για τον Τύμβο Καστά, οι οποίοι ενημέρωσαν τους συνέδρους για τις νέες ανακαλύψεις στην περιοχή, καθώς επίσης και για τον ρόλο των ανασκαφών στην ανάπτυξη της Αμφίπολης.

Την εκστρατεία «Αυτό δεν είναι το όνομά σου» (ThatsNotYourName), όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας υποστήριξαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, η κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών AHEPA και άλλες μεγάλες ομογενειακές οργανώσεις. Η εκστρατεία συλλογής υπογραφών (petition) με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης αποφάσεως της αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία διεξάγεται μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης έχει λάβει παγκόσμιο χαρακτήρα.


Στην ουσία η εκστρατεία είχε ξεκινήσει τον περασμένο Απρίλιο και λίγες ημέρες πριν την παρέλαση της Νέας Υόρκης και οι πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας κατάφεραν να συγκεντρώσουν δεκάδες χιλιάδες υπογραφές στο έντυπο υπόμνημα το οποίο είχε διανεμηθεί.

Οι ηγέτες της Παμμακεδονικής παράλληλα με την προώθηση του υπομνήματος και τη συλλογή υπογραφών προσπαθούν να προσεγγίσουν τους υποψήφιους για τις επερχόμενες εκλογές συμπεριλαμβανομένων και των προεδρικών υποψηφίων ούτως ώστε να αποσπάσουν δεσμεύσεις για την άρση της μονομερούς αναγνώρισης από τις ΗΠΑ της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό τους όνομα.

Βίντεο/φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπεη.




Πηγή: ekirikas.com
Από το Blogger.