y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2016

12η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ, ΦΑΛΚ ΡΙΧΤΕΡ

«Σε κατάσταση εξαίρεσης» του Φάλκ Ρίχτερ
Από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: «Bald Theatre»

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2016 | ΏΡΑ: 21:15 μ.μ. | ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΑΣΤΕΡΙΩΝ»

Λίγα λόγια για το έργο:
Ένας κόσμος στον οποίο σύντομα θα φτιάξουν και θάλασσα, για να ακούγονται και κανονικά κύματα, εκτός από τα ηχογραφημένα - είναι μόνο θέμα οικονομικό και άδειας μεταφοράς. Ένας κόσμος στον οποίο μπαίνουν άτομα μέσα από τους υπονόμους ή πέφτουν με αλεξίπτωτα, και συχνά ακούγονται πυροβολισμοί. Ένας κόσμος όπου ο καθένας μπορεί να νοικιάσει σκύλο. Ένας κόσμος στον οποίο μπορούν να εξετάσουν το βιντεοσκοπημένο αρχείο σου των τελευταίων 15 ετών. Πότε δεν κοιμάσαι, πότε δεν τρως, πότε δεν είσαι παραγωγικός, πότε θέλεις να ουρλιάξεις στην ταράτσα του σπιτιού σου. Ένας κόσμος στον οποίο δεν υπάρχει φράγκο πια, επειδή οι άντρες δεν φέρνουν πια αρκετά λεφτά σπίτι, επειδή ο προϋπολογισμός πάει από το κακό στο χειρότερο. Ένας κόσμος που κανείς δεν πέφτει από το παράθυρο από κατάθλιψη, κανείς δεν φωνάζει στη γυναίκα του, δεν χτυπάει τα παιδιά του.

Ένας κόσμος που δεν σου παίρνει όλη μέρα να τον διασχίσεις, δεν ανησυχείς μη χάσεις το μετρό, αν τυχόν λειτουργεί, μη μείνεις μποτιλιαρισμένος για ώρες μέσα στο αμάξι, δεν είσαι πάντα πιεσμένος από το χρόνο, πάντα αγανακτισμένος.
Έξω από αυτόν τον κόσμο, η αστυνομία πυροβολεί στο ψαχνό, πέφτεις θύμα βιασμού πηγαίνοντας για ψώνια. Ακόμα και τα τηλεοπτικά συνεργεία δεν πηγαίνουν πια εκεί, λογοκρίνονται οι εικόνες, καμία φωτογραφία, τίποτα δεν επιτρέπεται. Έξω από αυτόν τον κόσμο ακούγονται κραυγές τη νύχτα, σειρήνες, φαίνονται φλόγες, η πόλη που σαπίζει σιγά-σιγά. Οι άνθρωποι εκεί, χαμένοι, άσχημοι, γεμάτοι θυμό και απορία, περιφέρονται ανάμεσα σε πίνακες ανακοινώσεων, σε κλειστά νοσοκομεία και σχολεία.


Παίζουν: Χρήστος Γκρόζος, Μαρία Καλαιτζή, Γιώργος Ρήγας, Δήμητρα Αγγελάκη, Γιώτα Σαπανίδου, Σοφία Χριστοφίδου, Ειρήνη Τσακίρη, Γιώργος Γεωργακούδης, Χαρά Χαλατζούκα, Άγγελος Απάλλας, Τάσος Μπερμπέρης, Νάσος Τσιωνάς, Βάιος Βλάχος, Ίριδα Χριστοδούλου

Σκηνοθεσία: Χαρά Τόπα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Κατράνα

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 4 - 62100 Σέρρες
Γραμματεία: 2321054268-54226
Κέντρο: 2321054585
Ταμείο: 2321054755

e-mail: dipethes@otenet.gr | dipetheserron@gmail.com
site: www.dipetheserron.gr

Επιμέλεια: SerresLand Team
Από το Blogger.