y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Η Ένωση επέστρεψε! Η ομάδα του Στέλιου Μανωλά νίκησε δίκαια με 2-1 τον Ολυμπιακό στον τελικό του άδειου ΟΑΚΑ με γκολ των Μάνταλου και Τζιμπούρ! Στο 84` μείωσε ο "Τσόρι"...


Στον τελικό του Κυπέλλου, που ελπίζουμε για τελευταία φορά να βλέπουμε με άδειες εξέδρες, η ΑΕΚ έπαιξε πανέξυπνα και μυαλωμένα κόντρα σε ένα βαρύ και χωρίς ρυθμό Ολυμπιακό και με γκολ των Μάνταλου και Τζιμπούρ νίκησε δίκαια 2-1 (Τσόρι στο 84`) και κατέκτησε την κούπα! Όσον αφορά στο θέαμα, το ματς θα ξεχαστεί γρήγορα, όμως η Ένωση μπορεί να μην έπαιξε φαντεζί ποδόσφαιρο, αλλά... έπαιξε, καθώς οι ερυθρόλευκοι ήταν μια ταχύτητα κάτω, πέραν του τελευταίου δεκάλεπτου! Εκτός των σκόρερ από την τροπαιούχο ΑΕΚ ξεχώρισαν οι Γκάλο και Σιμόες κι όλη η άμυνα, ενώ από τους απογοητευτικούς πρωταθλητές με δυσκολία μπορείς να βρεις κάποιον διακριθέντα, πλην του ψυχωμένου Τσόρι. Άψογος ο Σιδηρόπουλος, ενώ θέλουμε να διαγράψουμε από τη μνήμη μας, εκτός από τις άδειες εξέδρες, τα έκτροπα πριν από το ματς και κατά τη διάρκεια...

Όταν ξύπνησε, σκόραρε!

Με 4-3-3 ξεκίνησε η ΑΕΚ. Τερματοφύλακας ήταν ο Ανέστης, δεξί μπακ ο Γκάλο, αριστερό ο Ντίντακ, σέντερ μπάκ οι Άρθο και Κολοβέτσιος. Στο κέντρο ο Σιμόες με τους Γιόχανσον και Μάνταλο δίπλα του, στα άκρα της επίθεσης Αραβίδης και Βάργκας, επιθετικός ο Τζιμπούρ. Στον Ολυμπιακό τερματοφύλακας ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Σαλίνο, αριστερό ο Μασουακού, σέντερ μπακ οι Μποτία και Ντα Κόστα. Αμυντικά χαφ οι Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς, στα άκρα οι Φουστέρ και Ερνάνι, ο Φορτούνης πίσω από τον Πουλίδο.

Στο "κρύο" λοιπόν ΟΑΚΑ δεν είδαμε κάτι αξιόλογο στο ξεκίνημα, με τον Ολυμπιακό πάντως να δείχνει οτι θέλει να αναλάβει την πρωτοβουλία, έχοντας την κατοχή (71% στο 20`) και την ΑΕΚ να προσπαθεί να πιέσει και να απειλήσει στην κόντρα. Ρυθμό λοιπόν δεν είχε το ματς, με πολλά λάθη εκατέρωθεν και χωρίς να έχει γίνει τίποτα ιδιαίτερο μπροστά στις δύο εστίες. Ο Γκάλο στο 23` έκοψε σωτήρια την μπαλιά του Κασάμι στον Ερνάνι, με την Ένωση να έχει επιπλέον προβλήματα στην ανάπτυξη...

Οι ερυθρόλευκοι επέμειναν από τα άκρα και είχαν καλύτερη κυκλοφορία, όμως έλειπε η μεγάλη φάση, αφού και ο Φορτούνης στο 29` μέσα από την περιοχή σούταρε πολύ άσχημα. Η ΑΕΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέβασε στροφές, αφήνοντας τον παθητικό ρόλο, σκοράροντας στο 39`! Ο Βάργκας σέντραρε από αριστερά, ο Μάνταλος βγήκεανενόχλητος απέναντι από τον Ρομπέρτο και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ! Ο Ολυμπιακός παραλίγο να απαντήσει άμεσα, καθώς στο 41` από φάουλ του Φορτούνη, ο Κασάμι (φάνηκε να είναι οφσάιντ) έπιασε αδύνατη κεφαλιά με τον Ανέστη να μπλοκάρει. Στο 44` ο Τζιμπούρ έφυγε με καλές προϋποθέσεις, πάτησε περιοχή, αλλά με μαρκάρισμα του Ντα Κόστα στο... όριο η μπάλα βγήκε άουτ. Το ημίχρονο λοιπόν έληξε 1-0 για την Ένωση χάρη στο γκολ του Μάνταλου, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει ρυθμό.

"Τρομοκρατία" και 2-0!

Oι παίκτες του Σίλβα μπήκαν στο β` μέρος με σκοπό να πιέσουν, με την ΑΕΚ στο 50` να βγάζει μια καλή κόντρα με Τζιμπούρ, αλλά ο Βάργκας δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση και στο επόμενο λεπτό ο Κασάμι δεν μπόρεσε από το γύρισμα του Ερνάνι να νικήσει τον Ανέστη... Έτσι, στο 52` η Ένωση βγήκε υποδειγματικά στην κόντρα με Βάργκας που έδωσε δεξιά στον Τζιμπούρ (καλυπτόταν από τον Σαλίνο) και ο Αλγερινός με άψογο πλασέ το 2-0!!!

Ο Πορτογάλος έκανε άμεσα διπλή αλλαγή βάζοντας Πάρντο κι Ιντέγιε αντί των Κασάμι κι Ερνάνι για... φουλ επίθεση, ενώ λίγο μετά ο Μανωλάς πέρασε τον Μπακάκη στη θέση του Βάργκας. Η Ένωση προσπαθούσε πλέον να κοντρολάρει τον ρυθμό, ψάχνοντας και πάλι μια αντεπίθεση και τον Σίλβα στο μεταξύ να κάνει την τελευταία του κίνηση στο 65` περνώντας τον "Τσόρι" αντί του Φουστέρ. Η εικόνα του ματς είχε γίνει μονότονη, καθώς ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα (65% κατοχή), χωρίς όμως να βρίσκει διαδρόμους κάνοντας συνεχώς γεμίσματα και την ΑΕΚ να διαφυλάττει το 2-0.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ματς χάθηκε στο 80` με τη βολίδα του Μαζουακού να "γλείφει" το οριζόντιο δοκάρι! Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν για το 2-1 στο τέλος και τελικά έγινε στο 84`! Φορτούνης και Τσόρι συνδυάστηκαν άψογα και ο δεύτερος σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, ο Ανέστης δεν κατάφερε να διώξει και είχαμε νέο ενδιαφέρον στον τελικό! Στο 90` ο Ντα Κόστα με απίθανο γυριστό έστειλε την μπάλα πάνω στον γκολκίπερ της ΑΕΚ! Στις καθυστερήσεις (πέντε λεπτά) μπήκε ο Πέκχαρτ αντί του Αραβίδη, η αγωνία είχε χτυπήσει κόκκινο στο ΟΑΚΑ αλλά το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια και τροπαιούχα! 

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Κασάμι (53' Ιντέγε), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ερνάνι (53' Πάρντο), Φουστέρ (65' Ντομίνγκες, Πουλίδο.

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Ανέστης, Ντίντακ Βιλά, Κολοβέτσιος, Άρθο, Γκάλο, Σιμόες, Μάνταλος (81' Τζανετόπουλος), Γιόχανσον, Βάργκας (58' Μπακάκης), Αραβίδης, Τζεμπούρ.

Κάρτες: 32' Μιλιβόγεβιτς, 41' Σιμόες, 43' Αραβίδης, 62' Ντίντακ, 78' Μποτία
Γκολ: 85' Ντομίνγκες / 38' Μάνταλος, 51' Τζεμπούρ




Πηγή: sportdog.gr
Από το Blogger.