y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Περισσότεροι από 500 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν στο 1ο παγκόσμιο φεστιβάλ πολεμικών τεχνών που διοργανώνεται στο κλειστό γυμναστήριο Σερρών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ,

Συνολικά 80 σύλλογοι από την Ελλάδα,  σύλλογοι από τέσσερις Ομοσπονδίες και πέντε ενώσεις πολεμικών τεχνών, αθλητές από Αγγλία, Αφγανιστάν, Αρμενία, Αλβανία, Σκόπια, Κύπρο κ.α. ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους από το πρωί του Σαββάτου στα ταρτάν και στο ρινγκ του κλειστού Γυμναστηρίου Σερρών. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Σερρών, η Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών, ο αθλητικός σύλλογος Δίας Σερρών και ο γυμναστικός σύλλογος Ερμής Ηράκλειας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ,

Ο πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας πολεμικών τεχνών κ. Θωμάς Σμιάρης είπε στην ΕΡΤ Σερρών: « Είναι το 1ο παγκόσμιο φεστιβάλ πολεμικών τεχνών. Μας αγκάλιασε πάρα πολύ ο Δήμος Σερρών, είναι με τη στήριξη του αθλητικού συλλόγου Δίας Σερρών και του γυμναστικού συλλόγου Ερμής Ηράκλειας. Είχαμε πολύ μεγάλη ανταπόκριση όσον αφορά τη συμμετοχή αθλητών, πεντακόσιοι από περισσότερες από δέκα χώρες. Θα είχαμε μεγαλύτερη συμμετοχή αλλά λόγω ατυχών συγκυριών και των εκτάκτων μέτρων στη χώρα μας, είχαμε μια μικρή απώλεια. Ευελπιστούμε ότι του χρόνου θα έχουμε περισσότερες συμμετοχές. Είχαμε τη στήριξη 80 συλλόγων της χώρα μας. Για εμάς έχει γίνει θεσμός και με τη στήριξη του Δήμου θέλουμε κάθε χρόνο να αναβαθμίζουμε όχι μόνο τις πολεμικές τέχνες αλλά και την πόλη των Σερρών που φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο πάρα πολύ κόσμο αν σκεφτούμε ότι ο κάθε αθλητής έχει το λιγότερο μαζί του δύο με τρία άτομα. Θεωρώ ότι γίνεται μια πολύ καλή προβολή της πόλης των Σερρών».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ,

Για το πώς αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση στη χώρας μας η Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών, ο πρόεδρος της είπε: «βασιζόμαστε στον εθελοντισμό κι ευτυχώς έχουμε πολλούς εθελοντές που μας βοηθάνε, διαφορετικά δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια τέτοια διοργάνωση». Το βράδυ του Σαββάτου σε ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών θα γίνει η 1η γενική συνέλευση της νεοσυσταθείσας Παγκόσμιας ομοσπονδίας πολεμικών τεχνών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ,

Προβλήματα με τη βροχή!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ,

Η διοργάνωση έχει επιτυχία με μοναδικό όμως μελανό σημείο τα προβλήματα που δημιούργησε η βροχή και η οροφή του κλειστού γυμναστηρίου Σερρών. Σε διάφορα σημεία του κλειστού γυμναστηρίου Σερρών έσταζε η οροφή με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας να «επιστρατεύουν» κουβάδες και πετσέτες. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας είπε: «Σαφώς και μας προβληματίζει αυτό αφάνταστα αλλά δυστυχώς δεν είναι θέμα δικό μας και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Καθαρίζουμε τα νερά και ευελπιστούμε ότι την επόμενη φορά να λυθεί το πρόβλημα. Γενικά όμως είμαστε ικανοποιημένοι από τη βοήθεια του Δήμου Σερρών». Η ΕΡΤ Σερρών επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού του Δήμου Σερρών κ. Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη, ο οποίος είπε: «είναι ελάχιστα σημεία που στάζει μικρή ποσότητα νερού, έχει γίνει μέχρι τώρα το 85% των παρεμβάσεων στην οροφή του κλειστού γυμναστηρίου, δυστυχώς δεν προλάβαμε να τις ολοκληρώσουμε, κάτι που θα γίνει το καλοκαίρι».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ,

Πηγή: ert.gr
Από το Blogger.