y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Με αρκετές εμπειρίες και χαμόγελα επέστρεψαν οι αθλητές του τμήματος Χόκεϊ του ΜΓΣ Πανσερραϊκός, από το 1ο Πανελλήνιο Τουρνουά Χόκεϊ επί Πάγου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» 2016, το οποίο διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (Ε.Ο.Χ.Α.). που διεξήχθη το τριήμερο Παρασκευή 6/5 έως Κυριακή 8/5 στο Παγοδρόμιο Iceberg στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ, ΧΟΚΕ'Ι' ΕΠΙ ΠΑΓΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ,

Στο τουρνουά συμμετείχαν επίσης οι ομάδες του Τάρανδου Αθηνών, των Χάσκις Θεσσαλονίκης και των Ice Guardians Θεσσαλονίκης.

Οι αθλητές χωρίστηκαν με βάση τις ηλικίες, σχηματίστηκαν 2 κατηγορίες, 16 ετών και μικρότεροι, και 17 ετών και μεγαλύτεροι.

Ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός παρέταξε στον πάγο, ομάδες και στις δύο κατηγορίες.

Η ομάδα των μικρών λιονταριών αποτελούνταν από τους :

ΜΓΣ Πανσερραϊκός (κάτω των 16 έτών)
  • Αλεξανδρόπουλος Κων/νος (goalie)
  • Τασιούλας Βασίλης (Captain)
  • Χατζημαργαρίτης Κων/νος
  • Ιχτιάρης Σταύρος
  • Μάτσας Νικόλαος
  • Παντούσας Αστέριος
  • Τούρλιαρης Νικόλαος
  • Αγραφιώτης Νικόλαος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ, ΧΟΚΕ'Ι' ΕΠΙ ΠΑΓΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ,

Χωρίς να έχουν αγωνιστεί ή προπονηθεί ποτέ ξανά σε πάγο (παρά μόνο με ρόλλερς), οι μικροί αθλητές της ομάδας έκαναν υπερπροσπάθεια ώστε να καλύψουν το χάσμα που υπήρχε με το επίπεδο των άλλων ομάδων που προπονούνται σε πάγο στην Αθήνα στην Θεσσαλονίκη ή έχουν αγωνιστεί σε τουρνουά στην Βουλγαρία.

Στον πρώτο αγώνα όπου αντιμετώπισαν τον Τάρανδο Αθηνών οι 8 αθλητές παρατάχθηκαν απέναντι σε υπερδιπλάσιους (18) αντιπάλους (στο παιχνίδι αγωνίζονται 5 παίκτες και γίνονται συνεχείς αλλαγές, ενώ ο αγώνας διεξάγεται σε τρεις 20λεπτες περιόδους).

Οι παίκτες του Τάρανδου μπήκαν πολύ δυνατά και έτσι το σκορ της πρώτης περιόδου ήταν 7-1. Μόλις βρήκαν λίγο τα πατήματά τους στον πάγο οι αθλητές του Πανσερραϊκού, προσπάθησαν να αντιδράσουν και ισορρόπησαν το παιχνίδι , με το σκορ της 2ης περιόδου να είναι 4-3. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο καθώς η κούραση ήταν μεγάλη και δεν υπήρχαν εναλλακτικές από τον πάγκο ώστε να ξεκουραστούν. Έτσι, το σκορ της 3ης περιόδου ήταν 9-2 υπέρ του Ταράνδου. Συνολικό σκορ 20-6 με νίκη της ομάδας που κατέκτησε στο τέλος το τουρνουά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ, ΧΟΚΕ'Ι' ΕΠΙ ΠΑΓΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ,

Μετά από μόλις 2,5 ώρες ξεκούρασης, τα λιονταράκια κλήθηκαν να παίξουν και τον 2ο αγώνα της ημέρας, απέναντι στην ομάδα των Χάσκις Θεσ/νικης. Με ηγέτη τον Βασίλη Τασιούλα, ο οποίος αν και αμυντικός σκόραρε συνεχώς και με έναν Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως τερματοφύλακας, σε αυτό το τουρνουά και έκανε μερικές φοβερές αποκρούσεις, ο Πανσερραϊκός έμενε κοντά στο σκορ, με την 1η περίοδο να λήγει 4-2 και την 2η περίοδο 2-0. Στην τρίτη όμως εμφανίστηκε πάλι το πρόβλημα της κούρασης, με την ψαλίδα να ανοίγει και να λήγει 6-2. Συνολικό σκορ 12-4 υπέρ των Χάσκις.

Την επόμενη μέρα, η junior ομάδα έδωσε τον τελευταίο της αγώνα, απέναντι στην ομάδα των ICE GUARDIANS, οι οποίοι επίσης είχαν 2 ήττες στους 2 πρώτους αγώνες. Με τον Τασιούλα για άλλη μία φορά να δίνει ρεσιτάλ, απέναντι σε έμπειρους αντιπάλους καθώς οι ICE GUARDIANS είναι η ομάδα του παγοδρομίου, όπου διεξάγονταν οι αγώνες και προπονούνται καθημερινά εκεί, και τα υπόλοιπα λιονταράκια να του συμπαραστέκονται επάξια, διεκδικώντας το Puck (τη «μπάλα» του αθλήματος) σε κάθε φάση, το σκορ στην 1η περίοδο ήταν 3-1 υπέρ των ice guardians. Με το ξεκίνημα της 2ης περιόδου ο Πανσερραϊκός μείωσε σε 3-2 , αλλά οι τραυματισμοί και οι πολλές αποβολές που πήραν οι παίχτες οδήγησαν σε ένα σερί 6 γκολ από τους ice guardians. Στην 3η περίοδο ο Πανσερραϊκός μπήκε να απολαύσει το παιχνίδι και να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις. Δυστυχώς δεν ευτύχησε να σκοράρει σε κάποια από αυτές, και έτσι δέχτηκε 2 γκολ από αδράνεια στην άμυνα. Συνολικό σκορ 11-2 και 4η θέση για τον Πανσερραϊκό.

Οι αγώνες των αντρών (ηλικίες > 17 ετών)

Παράλληλα με τους αγώνες των παίδων όμως, εξελισσόταν και οι αγώνες των αντρών. Οι παίχτες της ομάδας του Πανσερραϊκού, συγκεντρώθηκαν για αγώνες σε πάγο ύστερα από σχεδόν 3,5 χρόνια, κάτι που φάνηκε καθώς δεν είχαν χρόνο να συνηθίσουν τις διαφορές σε σχέση με τα ρόλλερ. Επίσης, οι παίχτες ήρθαν για τους αγώνες από 4 διαφορετικές πόλεις (Δράμα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά) και αυτό φάνηκε, καθώς η ομάδα δεν είχε προπονηθεί ποτέ μαζί ώστε να έχουν δουλέψει τα συστήματα που έπρεπε να εφαρμόσουν.

Το ρόστερ της ομάδας αποτελούνταν από τους:
  • Θανάσης Αινείας (Goalie)
  • Ζαρμπίδης Γιώργος (Goalie)
  • Ιβάν Γιεγκόρωφ (Captain)
  • Πατσαλάς Σωτήρης (Α)
  • Κοτρώνης Τριαντάφυλλος (Α)
  • Δημάδης Βασίλης
  • Ριμπάς Σωτήρης
  • Γκογκτζιλάς Νίκος
  • Ζαγκουμίδης Ορέστης
  • Μπράχος Βαγγέλης
  • Τέγος Μιχάλης
  • Σισκόπουλος Βασίλης
  • Παπατζήκας Γρηγόρης
Στον 1ο αγώνα αντιμετώπισαν τους Ice Guardians, την ομάδα του παγοδρομίου, με αποτέλεσμα να ηττηθεί ο Πανσερραϊκός με 15-1 .

Το μοναδικό γκολ για την ομάδα των Σερρών, σημείωσε ο Νίκος Γκογκτζιλάς, ενώ δεν έλειψαν και οι αψιμαχίες μεταξύ των παιχτών.

Στον 2ο αγώνα το απόγευμα, η ομάδα του Πανσερραϊκού, αγωνίστηκε εναντίον των Χάσκις Θεσσαλονίκης. Μέσα σε 5 λεπτά οι Χάσκις προηγήθηκαν με 3-0, καθώς τα κενά στην άμυνα ήταν μεγάλα και το εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοι. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ισορρόπησε, ο Πανσερραϊκός δημιουργούσε φάσεις, αλλά δεν τα κατάφερνε στην τελική προσπάθεια. Στο τέλος της περιόδου οι Χάσκις πέτυχαν και 4ο γκολ.

Στην 2η περίοδο ο Πανσερραϊκός σημείωσε 2 τέρματα αλλά δέχτηκε άλλα 3. Στο τέλος, στην 3η περίοδο πήραν χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίχτες και το σκορ αυτής της περιόδου ήταν 5-2. Συνολικό σκορ αγώνα 12-4 και 3η θέση για τον Πανσερραϊκό. Παρά τις 2 ήττες, οι παίχτες ήταν χαρούμενοι καθώς αγωνίστηκαν επιτέλους σε τουρνουά πάγου που τόσο τους αρέσει.


Ελλειψη χώρου προπόνησης για την ομάδα

Η ομάδα του ΜΓΣ Πανσερραϊκός, παρά την έλλειψη παγοδρομίου ή έστω γηπέδου ρόλλερ στην πόλη των Σερρών, κατάφερε να παρουσιάσει σε τουρνουά για πρώτη φορά και παιδική ομάδα και αυτό είναι το μεγαλύτερο όφελος, καθώς δείχνει ότι υπάρχει μέλλον για το άθλημα. Τα λιονταράκια στην απονομή καταχειροκροτήθηκαν από γονείς, φίλους και αντιπάλους οι οποίοι αναγνώρισαν την τεράστια προσπάθειά τους.

Θα πρέπει βέβαια και ο Δήμος Σερρών να φροντίσει ώστε να παραχωρήσει επιτέλους έναν χώρο για προπονήσεις στην ομάδα που επί 5 χρόνια παραμένει χωρίς το δικό της «σπίτι» και παραμένει ζωντανή, χάρη στην αγάπη των ανθρώπων που την αποτελούν, για το άθλημα του χόκεϊ.

Να σημειώσουμε ότι οι προπονήσεις γίνονται συνήθως στο ανοιχτό γηπεδο μπάσκετ στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων και κάθε… Χριστούγεννα στο παγοδρόμιο της… Πολιτείας των Ευχών.

Τέλος, θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων για την οργάνωση, συγχαρητήρια σε όλους τους αντιπάλους μας, και να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς μας, που μας ακολουθούν παντού καθώς αντιπροσωπεία των Che Guevara βρέθηκε για άλλη μια φορά κοντά μας. Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τους γονείς των παιδιών που προσπαθούν να αναπτυχθεί το Σωματείο μας και στηρίζουν την προσπάθειά μας σε δύσκολους καιρούς.

Και όπως είναι το σύνθημα της ομάδας: «Pain is temporary, pride is forever»

Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.