y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2016 | Ώρα: 18:00 μ.μ. - 20:30 μ.μ.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ (κλειστό έως 25 άτομα)

12η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΒΙΛΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ, ΣΕΡΡΕΣ,

Βίλη Σωτηροπούλου 

Η Βίλη Σωτηροπούλου, ηθοποιός και συγγραφέας θεάτρου θα μιλήσει για την εμπειρία της από το Θέατρο Δρόμου στο Παρίσι και στην Αβινιόν (1987-1990) αλλά και στην Αθήνα από τις αρχές του 1990 (ήταν από τους πρώτους που «έφεραν»  το είδος αυτό στη χώρα μας) έως το 2005. Μετά τη συζήτηση, όποιοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν σε ασκήσεις επάνω στο ''θέατρο των μπουφόνων του μεσαίωνα'', που είναι το θεατρικό είδος με το οποίο εκείνη και η ομάδα της έκαναν παραστάσεις στους δρόμους όλης της χώρας...

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Υποκριτική στις σχολές Π.Βεάκη, Ε.Χατζίκου, studio Μ. Λυμπεροπούλου, σχολές Σωματικού Θεάτρου και σκηνοθεσίας J. Lecoq και F.Gaulier και στο Παν/μιο PARIS VIII στο Παρίσι. Στο τέλος των σπουδών της συμμετείχε σε μπουφόνικες παραστάσεις στο Παρίσι και στην Αβινιόν. Τo 1990 ίδρυσε στην Ελλάδα την Θεατρική Ομάδα Μπουφόνων και είναι από τους πρώτους που ξεκίνησαν το θέατρο δρόμου στη χώρα και δραστηριοποιήθηκαν σε αυτό επι 15 χρόνια παίζοντας έργα της. Έργα της έχουν παρουσιαστεί και από άλλους θιάσους. Κάποια από αυτά  εκδόθηκαν όπως  το « Κάθε Δευτέρα χωρίζουμε?» (εκδόσεις Σόκκολη-Κουλεδάκη),η «Γυναίκα Λούζερ» (εκδόσεις Δωδώνη),η «Ιωάννα» ( εκδόσεις Καστανιώτη), διασκευή για παιδιά της «Τρικυμίας» του Σαίξπηρ, ( εκδόσεις Παπαδόπουλου). 

Σαν ηθοποιός ή συγγραφέας έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες & συγγραφείς, Γ. Μιχαηλίδη, Θ. Παπαγεωργίου, Π.Μέντη, Π. Φιλιππίδη, Γ. Μόρτζο, Λ. Πρωτοψάλτη, Α. Σιμιτζή, Γ.Χρυσούλη, Θ. Εσπίριτου, Γ. Νικολαίδη, Ε. Βασιλικιώτη, Κ. Σπανού, Α. Μουτούση, Β. Σαραβάνου, Γ. Μπινιάρη, Τ. Σακελαρίου, Δ. Μπογδάνο, Α. Μυλωνάκη, Κ. Κιμούλη, Γ. Ζουγανέλη, Β. Νεμέα.

Οι μουσικοί, Χ. Θηβαίος, Λ. Μαχαιρίτσας και Σ. Δρογώσης, Δ. Ζαφειρέλλης, Σ. Δεμπόνος έχουν γράψει μουσική για στίχους στα έργα της.

Έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμό σε δασκάλους και νηπιαγωγούς στη σχολή εμψυχωτών θεατρικού παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας με διευθυντή τον Λάκη Κουρετζή, στο Σχολείο Παιχνιδιού της Μαντώς Κουρετζή, στη σχολή ‘’Αερόπλοιο’’ του Νίκου Καμτσή. Εχει επίσης κάνει πολλά σεμινάρια Θεάτρου  προσκεκλημένη από φορείς Υπ. Πολιτισμού και Υπ. Παιδείας σε διάφορες πόλεις της χώρας. Υπήρξε υπεύθυνη για τα Θεατρικά Εργαστήρια των Δήμων Λαυρίου, Αργυρούπολης και Αλίμου αλλά και σχολείων.
Στον Δήμο Αλίμου υπήρξε η υπεύθυνη δασκάλα επι 15 χρόνια ( 1997-2012) του τμήματος εφήβων του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αλίμου.

Έχει διοργανώσει στην Ελλάδα Σεμινάριο Θεατρικού Κλόουν με τον Γάλλο δάσκαλο P. Gaulier.

Τέλος, έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Σκέψη και Πράξη κατά Bert Hellinger.

Απαραίτητος ο κατάλληλος ρουχισμός για σωματική άσκηση

Για εγγραφή στα Σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2321054585 & 2321054268 (ώρες γραφείου)

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 4 - 62100 Σέρρες
Γραμματεία: 2321054268-54226
Κέντρο: 2321054585
Ταμείο: 2321054755

e-mail: dipethes@otenet.gr | dipetheserron@gmail.com
site: www.dipetheserron.gr

Επιμέλεια: SerresLand Team
Από το Blogger.