y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Συνδρόμου Down, που είναι η 21η Μαρτίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με Σύνδρομο Down Σερρών  «Ανοιχτή Αγκαλιά», πραγματοποίησε μια όμορφη εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του «Ορφέα».


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την σχολή χορού Ιρένας Αναστασίας Μπρέγκου. Οι χορογραφίες ήταν άκρως εντυπωσιακές και ταυτόχρονα συγκινητικές, καθώς ενεργή συμμετοχή ως χορευτές είχαν και κάποια από τα παιδιά με σύνδρομο Down του Συλλόγου «Ανοιχτή Αγκαλιά».


Οι Σερραίοι που αγκάλιασαν την εκδήλωση, γέμισαν από νωρίς την αίθουσα του «Ορφέα» όπου τελικά επικράτησε το αδιαχώρητο.


Το σύνδρομο Down ή αλλιώς Τρισωμία 21, περιγράφει μια χρωμοσωμική ανωμαλία, που περικλείει ένα σύνολο χαρακτηριστικών, τα οποία υπάρχουν εκ γενετής στους φορείς της γενετικής αυτής βλάβης και αφορούν παρεκκλίσεις στη σωματική διάπλαση, τη νοητική ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική εξέλιξή τους.


Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down.


Ως Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε η 21η Μαρτίου κάθε χρόνο, από τα αριθμητικά δεδομένα που συνθέτουν το σύνδρομο (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος=3.21).


Της Φανής Ασπογαλή | Πηγή: serrespress.gr
Από το Blogger.