y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Η φλόγα της 12ης Μαθητιάδας διέσχισε Μακεδονία και Θράκη


Επιστρέφει στην Πρώτη Σερρών του δήμου Αμφίπολης, για να ανάψει στο βωμό της τελετής έναρξης, η φλόγα της 12ης Μαθητιάδας, μετά από μεγάλη λαμπαδηδρομία σε 55 πόλεις και χωριά σε όλη τη δυτική Μακεδονία και περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Στη Λαμπαδηδρομία της 12ης Μαθητιάδας συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες λαμπαδηδοδρόμοι, οι οποίοι μετέφεραν τη δάδα, ενώ εντυπωσιακές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν σε όλους τους Δήμους υποδοχής της φλόγας, χάρη στη στήριξη των κατοίκων των περιοχών. 

Για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού, η φλόγα, ξεκινώντας, το Σάββατο 26 Μαρτίου, από την Πρώτη Σερρών, ταξίδεψε σε 55 πόλεις και χωριά από τη Δυτική Μακεδονία μέχρι και την Θράκη, μεταφέροντας το μήνυμα της διοργάνωσης, η οποία έχει στόχο να αναδείξει τη σπουδαιότητα της αλληλεγγύης: "Αγωνιζόμαστε Μαζί".

Λαμπαδηδρομία με κάθε μέσο

Σε όλες τις περιοχές τις οποίες διέσχισε η φλόγα, είτε επί ποδός, είτε με ποδήλατο, είτε διά οκτακώπου λέμβου (και την εθνική Ολυμπιακή ομάδα κωπηλασίας της Ρωσίας), πραγματοποιήθηκαν πολυποίκιλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε κεντρικά μέρη των περιοχών, διοργανωμένες από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και αφιερωμένες στον θεσμό της Μαθητιάδας.

Άναμμα φλόγας της 12ης Μαθητιάδας
Άναμμα φλόγας στην Πρώτη Σερρών
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών & Κοζάνης, των αντίστοιχων Δήμων και την εποπτεία και αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και της Πανελλήνιας Μαθητιάδας. 

Στιγμιότυπο από τη διαδρομή της φλόγας
Η φλόγα διέσχισε τη βόρεια Ελλάδα, μεταξύ άλλων, με ποδήλατο
Η εθνική Ολυμπιακή ομάδα κωπηλασίας της Ρωσίας συμμετείχε στη Λαμπαδηδρομία
Tις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Δημοτικές Αρχές και βουλευτές της περιοχής άλλα και πολύ κόσμος που παρακολουθούσε με συγκίνηση τα δρώμενα. 

Η φλόγα, επιστρέφοντας στην Πρώτη, στις 15 Απριλίου, θα ανάψει τον βωμό στην Τελετή Έναρξης της ΙΒ' Μαθητιάδας, δίνοντας το σήμα έναρξης μίας ακόμα μεγάλης γιορτής του αθλητισμού και του πολιτισμού. Η Π.Ε. Σερρών, με σημείο αναφοράς την Πρώτη, θα αποτελέσει έως τις 19 Απριλίου, το επίκεντρο της διοργάνωσης, η οποία στηρίζεται στα ιδεώδη του Ελληνισμού και του Ολυμπισμού.

Μαθητιάδα: αξίες Ολυμπισμού και προόδου

Η Αστική Μη-Κερδοσκοπική "Μαθητιάδα" αποτελεί έναν ελληνικό θεσμό με δεκαετή παρουσία, ο οποίος δημιουργήθηκε πριν από έντεκα χρόνια στο πλαίσιο του μαθήματος της Ολυμπιακής Παιδείας και αποτελεί το επισφράγισμα του οράματος μιας παρέας φίλων οι οποίοι μοιράστηκαν την ίδια έμπνευση: 

Στιγμιότυπο από τη Λαμπαδηδρομία της 12ης Μαθητιάδας
Να δημιουργήσουν ένα γεγονός στο οποίο οι μαθητές θα βιώνουν εμπειρίες και θα "παιδεύονται" σε αξίες και ιδανικά τα οποία αφενός αντανακλούν το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων (σεβασμός, συμμετοχή, ευγενής άμιλλα, αγωγή σώματος και πνεύματος) και αφετέρου αποτελούν βασικό συστατικό μιας υγιούς, προοδευτικής, σύγχρονης κοινωνίας (περιβαλλοντισμός, αλληλεγγύη, κατανόηση της διαφορετικότητας).

Στην πορεία εξέλιξης της, η "Μαθητιάδα" έχει διοργανώσει σειρά κοινωνικών προγραμμάτων εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων, με έμφαση στα παιδιά και τους νέους.

Οι εκδηλώσεις της Μαθητιάδας γίνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Αμφίπολης και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πηγή: pathfinder.gr | Το διαβάσαμε εδώ
Από το Blogger.