y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Ένας από τους πρωταγωνιστές της επικής ανατροπής του Πανσερραϊκού στο παιχνίδι με την Καλλιθέα ο Δημήτρης Γιάντσης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ,

Ο 28χρονος επιθετικός έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ των Σερραίων και σημείωσε το δεύτερο ανοίγοντας… λογαριασμό με την κόκκινη φανέλα. Για το τελικό 3-2 είπε:  «έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς.  Δείξαμε ότι είμαστε μια καλή ομάδα και ότι προσπαθούμε να γίνουμε ακόμα πιο καλή ομάδα. Ανατρέψαμε ένα σκορ απέναντι σε μια ομάδα πολύ δυνατή.  Πιστεύω ότι η Καλλιθέα με διαφορετικές συνθήκες ίσως να διεκδικούσε και την άνοδο και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας».

Για τη ψυχολογική διαχείριση του αγώνα από την ομάδα του είπε:

«εντάξει, όταν χάνεις πέναλτι (σ.σ. στο 0-0) δεν έχεις και την καλύτερη ψυχολογία αλλά η αλήθεια είναι ότι και τα δύο γκολ της Καλλιθέας μας έριξαν ακόμα πιο πολύ. Το πιστεύαμε όμως ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το σκορ. Ξέραμε ότι η Καλλιθέα δεν θα κλειστεί πίσω κι έτσι έγινε. Η Καλλιθέα είναι μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο.  Γνωρίζαμε ότι θα βρούμε χώρους, ευτυχίσαμε να πετύχουμε ένα γκολ από εκεί πήραμε ψυχολογία. Πιέσαμε αρκετά και πήγαμε στο ημίχρονο με το 2-2. Είπαμε με τα παιδιά και τον προπονητή ότι είναι ευκαιρία να το γυρίσουμε το παιχνίδι και τα δύο γκολ που πετύχαμε ήταν σημαντικά. Βγήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο ,τα δώσαμε όλα, είχαμε κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρουμε αν και η Καλλιθέα είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της άλλα τέλος καλό, όλα καλά».

Σε ποιο σημείο του αγώνα πίστεψες στην ανατροπή;

«Στο πρώτο γκολ που πετύχαμε. Όλη η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας ήταν καθοριστική γιατί «πνίξαμε» στο πρέσιγκ τον αντίπαλο. Δεν μπόρεσε να κάνει κάποια κλασική ευκαιρία. Βέβαια η Καλλιθέα είχε  μια ευκαιρία στο 0-2 που αν γινόταν 0-3 θα ήταν δύσκολο να γυρίσει το παιχνίδι.  Στο πρώτο γκολ το πιστέψαμε όλα τα παιδιά, τα δώσαμε όλα και πετύχαμε την ανατροπή. Σε αυτό βοήθησε και ο κόσμος  που μας στήριξε πολύ και τον ευχαριστούμε.  Στο 0-2 φώναζαν υπέρ μας».

Για το ρόλο του Κάμπος στη ψυχολογία της ομάδας:

«Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο και ο κ. Κάμπος μας τη μεταφέρει καθημερινά.  Μας λέει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και τα αποτελέσματα φαίνονται».

Για το αν υπάρχουν ελπίδες ανόδου;

«Εμείς είπαμε στο δεύτερο γύρο να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όσο πιο ψηλά βρεθούμε τόσο το καλύτερο. Εντάξει αν συνεχίσουμε έτσι όλα είναι πιθανά αλλά πρέπει να χάνουν βαθμούς και οι άλλοι. Εμείς δεν το σκεφτόμαστε αυτό. Πάμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και από εκεί και πέρα το καλοκαίρι θα δούμε.  Πιστεύω ότι ο Πανσερραϊκός ανήκει στη Σούπερ Λιγκ. Έχει κόσμο και ιστορία.  Από εκεί και πέρα μακάρι να ανέβουμε μαζί με τον Πανσερραϊκό στη Σούπερ Λιγκ. Το καλοκαίρι πρέπει να παραμείνουν κάποια παιδιά, να κάνουν έναν κορμό, να έχει η ομάδα  ομοιογένεια και να είναι πιο έτοιμη. Αλλά να μην κοιτάμε πιο μακριά.  Σκοπός τώρα είναι αυτό το εξάμηνο, να πάμε καλά, η ομάδα να δέσει, να πάρει όσους πιο πολλούς βαθμούς μπορεί κι αν δεν βγει, που η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο, του χρόνου να κάνει ένα  καλό πρωτάθλημα και να κερδίσει την άνοδο».

Για το κλίμα στην ομάδα:

«Η ομάδα έχει πάρα πολύ καλό κλίμα και όλα τα παιδιά που ήρθαμε τώρα τον Ιανουάριο , οι παλιοί μας αγκάλιασαν από την πρώτη μέρα. Το κλίμα είναι εξαιρετικό στα αποδυτήρια για αυτό δέσαμε με την ομάδα κι ο κόσμος σιγά σιγά έρχεται στο γήπεδο. Άλλωστε με πολλά παιδιά ήμασταν συμπαίκτες στα κλιμάκια της Εθνικής».

Για το αν είναι εύκολο το παιχνίδι με την Παναχαϊκή:

«Όχι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Στην Παναχαϊκή τα παιδιά δίνουν τη ψυχή τους κάθε Κυριακή. Παίζουνε με 11 και 12 παίκτες, αυτό συσπειρώνει τα παιδιά, τα κάνει πιο δυνατά».

Ο Δημήτρης Γιάντσης είπε ότι όταν αποχώρησε από τον Ηρακλή είχε μια επαφή με τον αείμνηστο Πέτρο Θεοδωρίδη για να έρθει στις Σέρρες αλλά η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε αλλά και για τη σχέση του με τον συμπαίκτη του Γιώργο Ιωαννίδη που ήταν μαζί για 10 χρόνια από τις ακαδημίες του Ηρακλή (την ίδια μέρα υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο) μέχρι τις Εθνικές ομάδες. Όσο για το μήνυμα που στέλνει στους φιλάθλους του Πανσερραϊκού :

«Να ξέρει ο κόσμος του Πανσερραϊκού ότι κάθε εβδομάδα η ομάδα θα δίνει το 100% για να τους κάνει υπερήφανους και ελπίζουμε κάθε Κυριακή να έχουμε και λίγο περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Σίγουρα το γήπεδο του Πανσερραϊκού στην Α εθνική είχε πολύ  περισσότερο κόσμο για αυτό θέλουμε με μια καλή πορεία να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Να δει ότι παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο, ότι παίρνουμε τα αποτελέσματα για να χαρεί και πάλι ο κόσμος. Ο κόσμος είναι  πικραμένος γενικά στην Ελλάδα με όλα αυτά που γίνονται και δεν πάνε στα γήπεδα».

Πηγή: news.makedonias.gr
Από το Blogger.