y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Σειρά πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το προσφυγικό παρουσίασε την περασμένη Τετάρτη η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Ιωάννα Τζάκη προκειμένου καταστεί δυνατή η όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση προσφυγικών πληθυσμών στα Κέντρα Μετεγκατάστασης Διαβατών, στη Νέα Καβάλα του Δήμου Παιονίας Κιλκίς και στο Χέρσο του Δήμου Κιλκίς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, Π.Ε.ΣΕΡΡΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,

Στο πλαίσιο των δράσεων που αναμένεται να υιοθετήσει η Περιφέρεια η διεύθυνση δημόσιας υγείας μετατρέπεται σε υπηρεσία 24ωρης λειτουργίας, γεγονός που σημαίνει ότι από το καλοκαίρι έχει οριστεί 8ωρο κυλιόμενο πρόγραμμα ετοιμότητας με την παρουσία ενός γιατρού, ενός επόπτη υγείας και ενός ψυχολόγου ή κοινωνικού λειτουργού κατά περίπτωση.
 Σύμφωνα με κ. Τζάκη αυτή τη στιγμή όλες οι Περιφερειακές Ενότητες έχουν μόλις 14 γιατρούς (δέκα στη Θεσσαλονίκη, έναν στο Κιλκίς, έναν στη Χαλκιδική και δύο στις Σέρρες), ωστόσο είναι διατεθειμένοι όλοι οι γιατροί της Θεσσαλονίκης να μεταβαίνουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες ώστε να συνδράμουν όπως πρέπει και εφόσον χρειαστεί ενώ συνεπικουρικό ρόλο θα έχουν οι πιστοποιημένες ΜΚΟ.

Ε. Τανταλάκη: «Δεν υπάρχει ενημέρωση αλλά είμαστε έτοιμοι»

Όπως μας δήλωσε από την πλευρά της η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ. Ευαγγελία Τανταλάκη αν και δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από την Θεσσαλονίκη ωστόσο η υπηρεσία είναι έτοιμη: «Αυτή την στιγμή δεν έχουμε απολύτως καμία ενημέρωση ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από το Υπουργείο, ούτως ή άλλως το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής με τους επόπτες Υγείας και με τους Επόπτες Κοινωνικούς Λειτουργούς εμείς είμαστε σε μία επιφυλακή άτυπη όπως και οι γιατροί μας σε περίπτωση που χρειαστεί ή μας ζητηθεί να επέμβουμε κάπου. Είμαστε σε πλεονεκτική θέση γιατί αυτή την στιγμή υπηρετούν στην υπηρεσία δύο γιατροί ο ένας παιδίατρος που είναι σημαντική ειδικότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση και ένας Γενικής Ιατρικής, έχουμε τους Επόπτες Υγείας και έχουμε το Τμήμα των Κοινωνικών Λειτουργών και της Ψυχολόγου. Έχουμε κάνει μετά από μία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη με όλες τις Διευθύνσεις Υγείας των Π.Ε. υπάρχει η ετοιμότητα από την πλευρά μας τώρα από εκεί και πέρα το ποιοι χώροι αν και εφόσον έρθουν πρόσφυγες εδώ και ποιοι χώροι θα χρησιμοποιηθούν για την διαμονή των προσφύγων δεν έχουμε καμία ενημέρωση».

Πηγή: serresparatiritis.gr
Από το Blogger.