y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ανακοινώνει ότι η έκδοση και ανανέωση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ (ΠΑΣΟ) για το έτος 2015 παρατείνεται μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2016.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, Π.Ε.ΣΕΡΡΩΝ, ΑΜΕΑ, ΠΑΣΟ

Οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ του τόπου διαμονής τους, ενώ οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Σερρών τόσο στα ΚΕΠ του Δήμου Σερρών όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών (γραφείο 112).

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσκομίζουν στην αρμόδια υπηρεσία τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1) α. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής ή γνωμάτευση ΚΕΠΑ (>67%) που να  αναφέρεται η διάρκεια ισχύος της. Πρόσφατη γνωμάτευση που το ποσοστό αναπηρίας  προέρχεται από ακρωτηριασμό των άνω η κάτω άκρων δεν απαιτείται. 

β. Βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο επιδοματούχων από τους Δήμους  ή   διατροφικό επίδομα από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

γ. Απόφαση Διοικητικού Διευθυντή του Ασφαλιστικού Φορέα του  ασφαλισμένου (παθολογοανατομική βλάβη 67% τουλάχιστον).

δ. Οι τυφλοί και οι Β. Ν. Κ. με δείκτη νοημοσύνης 30 (τριάντα) και κάτω που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των Δήμων, δικαιούνται κάρτα μετακίνησης και για τους συνοδούς τους, στην περίπτωση που  οι ανωτέρω δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των δήμων, απαιτείται γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής που να αναφέρει ότι είναι τυφλοί  ή έχουν δείκτη νοητικής υστέρησης κάτω του 30 ή νοητική υστέρηση με ποσοστό 80% και άνω και άτομα με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (παιδικός αυτισμός, αυτισμός) με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

ε. Για τους υπηκόους Κρατών εκτός Ε. Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε Ελληνικό έδαφος, απαιτείτε Ιατρική Βεβαίωση Νοσηλείας από Δημόσιο Νοσοκομείο, στο οποίο θα βεβαιώνεται η νοσηλεία μετά από το ατύχημα .

2) Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού της οικείας Οικονομικής Εφορίας για το προηγούμενο φορολογικό έτος 2014.

Δικαιούχοι οι οποίοι, με υπεύθυνη δήλωσή τους δεν επιθυμούν τη προμήθεια του σχετικού κουπονιού για το Αστικό ΚΤΕΛ (δωρεάν) αλλά μόνο για το Υπεραστικό (μειωμένο εισιτήριο κατά 50%), δεν υποχρεούνται να προσκομίζουν φορολογική δήλωση.

3) Προσκόμιση του Ασφαλιστικού Βιβλιαρίου Υγείας .

4) Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας .

5) Δύο (τρεις αν δικαιούται και συνοδό) φωτογραφίες  μόνο στην περίπτωση έκδοσης νέου πάσο.

Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.