y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές βράδυ η Ενημερωτική Ημερίδα που ως θέμα είχε την «Καλλιέργεια και Αειφορική Ανάπτυξη Αρωματικών-Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ)» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ και  το ΓΕΩΤΕΕ – Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΗΜΕΡΙΔΑ,

Η Δρ. Κατερίνα Γρηγοριάδου (Γεωπόνος-Βιοτεχνολόγος)  παρουσίασε τις προοπτικές για την καλλιέργεια Αρωματικών-Φαρμακευτικών Φυτών και μίλησε για τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για τη δημιουργία επιτυχημένης μονάδας καλλιέργειας, ενώ από τη δική της πλευρά η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Φαρμακευτικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Διαμάντω Λάζαρη αναφέρθηκε στις ευκαιρίες ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα στις Ιδιότητες και την Αξιοποίηση των ελληνικών ΑΦΦ. Παράλληλα, ο κύριος Ιωάννης Ζαλίδας, Παραγωγός και Ιδιοκτήτης της Εταιρείας AROMATEACA παρουσίασε τις προοπτικές και τον τρόπο παραγωγής και καλλιέργειας συγκεκριμένων Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών που ευδοκιμούν στα εδάφη και το κλίμα της περιοχής των Σερρών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΗΜΕΡΙΔΑ,

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Βουλευτής Ν.Σερρών της «Ένωσης Κεντρώων», Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών, Αργύρης Ρόντζης, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου από την πόλη και το Νομό Σερρών, οι οποίοι παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος της ημερίδας τις πρακτικές εισηγήσεις των ομιλητών για τις καλλιέργειες των ΑΦΦ. Κοινός τόπος στις εισηγήσεις όλων των ομιλητών , ότι οι Σέρρες μπορούν να διαπρέψουν και να μετατραπούν σε παράδειγμα παραγωγικής ανασυγκρότησης, μέσω των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΗΜΕΡΙΔΑ,

Πηγή: serrespress.gr
Από το Blogger.