y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ με τα επιτελεία των δύο μονομάχων να εκφράζουν αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7.00 το βράδυ ενώ λίγο μετά τις 11 το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί, εκτός απροόπτου μία ασφαλής εκτίμηση για τον νικητή.


Ήδη, πάντως, πηγές της ΝΔ επισημαίνουν πως η προσέλευση του κόσμου στις κάλπες είναι ανάλογη αυτής του πρώτου γύρου. Μέχρι τις 10:00 το πρωί είχαν ψηφίσει 40.000 πολίτες με τη διαδικασία να κυλά ομαλά και να έχουν περιοριστεί οι ουρές στα εκλογικά κέντρα. Μια σαφή πάντως εικόνα για το πως θα κινηθεί η συμμετοχή θα έχουν στη ΝΔ στις 2.00 το μεσημέρι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στις 10:30 το πρωί στην Κηφισιά και σε δήλωσή του τόνισε πως «ξημερώνει μια νέα μέρα για τη ΝΔ και την Ελλάδα». Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους πολίτες για τη μαζική τους συμμετοχή και ζήτησε από όλους να ασκήσουν το δικαίωμά τους. «Η ΝΔ τη Δευτέρα δεν θα είναι μόνο ενωμένη, αλλά και ανανεωμένη και έτοιμη να προτάξει ένα εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης», τόνισε στη δήλωσή του.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ψηφίσει στην Αθήνα αργότερα, ενώ το μεσημέρι θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο στο ΕΒΕΑ για να ενημερωθεί για το πώς προχωρά η εκλογική διαδικασία.

Χωρίς να κάνει δηλώσεις ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη

Κανονικά και χωρίς προβλήματα ξεκίνησε από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία και στη Θεσσαλονίκη. Στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ λειτουργεί το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας με 12 κάλπες. Τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη είναι στα ίδια σημεία με τον πρώτο γύρο, εκτός από το Λιμάνι όπου μεταφέρθηκε στην Αποθήκη Δ΄ από την Αποθήκη Γ΄.

Την... παράδοση να μην κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ κράτησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ψήφισε στις 9.55 το πρωί, για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στο εκλογικό τμήμα του 5ου δημοτικού διαμερίσματος που στεγάζεται στο παραδοσιακό κτίριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Β. Όλγας και 25ης Μαρτίου.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος στον πρώτο γύρο ήρθε τρίτος ψηφίζει στη 1 το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Στην Κρήτη ψήφισε ο πρόεδρος της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ψήφισε νωρίτερα το πρωί στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, στη δήλωσή του, τόνισε πως ο σημερινός στόχος είναι να γίνει η Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη, ισχυρή και σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. «Με τη συμμετοχή μας, διασφαλίζουμε την ομαλή πορεία της παράταξής μας στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από τις 7.00 το πρωί και στα Χανιά η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής Μιχάλης Λαγουδάκης, «σε όλα τα εκλογικά τμήματα έχουν προσέλθει κανονικά τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και η διαδικασία εξελίσσεται απολύτως ομαλά, ενώ υπάρχει και ροή ψηφοφόρων».

Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υπάρχουν 14 εκλογικά τμήματα εκ των οποίων δύο βρίσκονται στην πόλη των Χανίων, ενώ οι εκλογείς είναι 5.271 δηλαδή όσοι είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο της διαδικασίας.

Ομαλά η διαδικασία σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η ψηφοφορία σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της νομαρχιακής εφορευτικής επιτροπής Αχαΐας Γιώργος Κακούρης, «είναι ικανοποιητική η προσέλευση των ψηφοφόρων και στα 27 εκλογικά τμήματα που λειτουργούν στο νομό». Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν παρατηρούνται ουρές στα εκλογικά τμήματα, σημειώνοντας ότι «παρά τον βροχερό καιρό, τα μέλη της ΝΔ προσέρχονται στις κάλπες, για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος». Σημειώνεται ότι στον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας είχαν ψηφίσει στην Αχαΐα περισσότερα από 9.000 άτομα.

Όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία στην Ηλεία, η πρόεδρος της νομαρχιακής εφορευτικής επιτροπής Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι λειτουργούν χωρίς προβλήματα και τα 22 εκλογικά τμήματα του νομού. «Όλοι είναι στις θέσεις τους και η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι συνεχής, παρά το γεγονός ότι από το πρωί βρέχει σε πολλές περιοχές της Ηλείας», ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, συμπληρώνοντας πως στον πρώτο γύρο είχαν ψηφίσει περίπου 3.500 άτομα.

Ίδια εικόνα καταγράφεται και στην Αιτωλοακαρνανία, και όπως είπε στο Πρακτορείο ο πρόεδρος της νομαρχιακής εφορευτικής επιτροπής Φώτης Τσόλκας, η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά και στα 33 εκλογικά τμήματα που λειτουργούν στο νομό. Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών βρίσκονται στις θέσεις τους, πρόσθεσε ο Φώτης Τσόλκας και συμπλήρωσε πως δεν παρατηρούνται ουρές, ακόμα και σε μεγάλα εκλογικά κέντρα, όπως αυτά του Αγρινίου, αφού -όπως εξήγησε- η εκλογική διαδικασία του δευτέρου γύρου είναι πιο απλή από αυτή του πρώτου γύρου. Επίσης, ανέφερε ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών είχαν ψηφίσει στην Αιτωλοακαρνανία πάνω από 8.200 άτομα.

Κανονικά εξελίσσεται η ψηφοφορία σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα

Ομαλά διεξάγεται από τις 07.00 το πρωί και στη Ζάκυνθο, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Σε όλα τα εκλογικά τμήματα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών έχουν προσέλθει κανονικά, ενώ από νωρίς το πρωί ψηφοφόροι του κόμματος πηγαίνουν στα έξι εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί στο νησί (στο Δημαρχείο του νησιού και στα πρώην Δημαρχεία στον Παντοκράτορα, στο Μαχαιράδο, στις Βολίμες, στο Καταστάρι και στο Βανάτο). Σημειώνεται ότι στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση είχαν ψηφίσει στη Ζάκυνθο 1.150 φίλοι του κόμματος, ενώ πρώτος είχε αναδειχθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Με ικανοποιητική προσέλευση των ψηφοφόρων στην κάλπη και χωρίς προβλήματα διεξάγεται από το πρωί και στην Κέρκυρα η εκλογική διαδικασία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης της ΝΟΔΕ Κέρκυρας, Γιάννης Κοντός , «η εκλογική διαδικασία διεξάγεται χωρίς προβλήματα και πολύ πιο εύκολα από την προηγούμενη φορά, σε όλα τα εκλογικά τμήματα του νησιού, ενώ είναι ικανοποιητική η προσέλευση των ψηφοφόρων μέχρι αυτή την ώρα». Τα εκλογικά τμήματα είναι επτά: τρία στην πόλη της Κέρκυρας και από ένα στους Βελονάδες, στην Αχαράβη, στους Αργυράδες και στους Παξούς.

Σημειώνεται ότι στον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, είχαν ψηφίσει στη Κέρκυρα 2.793 Νεοδημοκράτες, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να έρχεται πρώτος και να λαμβάνει 1.410 ψήφους και ποσοστό 50,85%, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έρχεται δεύτερος και να λαμβάνει 825 ψήφους και ποσοστό 29,75%, ενώ ακολούθησαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 365 ψήφους και ποσοστό 13,16% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 173 ψήφους και ποσοστό 6,24%.

Πηγή: makthes.gr
Από το Blogger.