y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Απάντηση στα αιτήματα του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου Σερρών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ,
Με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωϋσιάδη, απαντά  στα αιτήματα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Σερρών που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία. Σύμφωνα με αυτή, δίνει λύση στο πρόβλημα της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών από και προς το Μουσικό Σχολείο, αφου όπως αναφέρει διέθεσε πρόσθετα κονδύλια και αναμένει έγκριση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ώστε να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με το ΚΤΕΛ.

Για τα άλλα θέματα για μεν την θέρμανση δεν μπορεί να κάνει κάτι, γιατί δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά του, για δε την έλλειψη καθηγητών και το θέμα της πιστοποίησης των μουσικών γνώσεων υποσχέθηκε να τα θέσει στον Υπουργό Παιδείας και να ζητήσει τη λύση τους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών αναφέρει:

«Στις 10-11-2015 οι μαθητές του σχολείου σας προχώρησαν σε διαμαρτυρία με αφορμή κάποια σοβαρά ζητήματα που καθιστούν δύσκολη την ομαλή λειτουργία του σχολείου και δημιουργούν προβλήματα. Τα αιτήματά σας είναι ήδη γνωστά σε εμάς και  σχετικά μ’ αυτά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής :
  • Όσον αφορά στην έλλειψη καθηγητών Μουσικής , γεγονός το οποίο όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο σοβαρό είναι, έχω ήδη ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας προκειμένου να θέσω υπ’ όψιν του το θέμα, να παρουσιάσω την κρισιμότητα της κατάστασης και να ζητήσω άμεση λύση του.
  • Στην ίδια συνάντηση , για την οποία αναμένω την απάντηση από το Υπουργείο ώστε να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία της, θα τεθεί από μέρους μου και το ζήτημα της πιστοποίησης των μουσικών γνώσεων των μαθητών μέσω πτυχίου, έτσι ώστε αυτές να αποδεικνύονται και  πρακτικά.  
  • Ένα ακόμη μείζον ζήτημα που απασχολεί το σχολείο σας είναι αυτό της έλλειψης θέρμανσης , με αποτέλεσμα τα παιδιά να καλούνται να κάνουν μάθημα υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Δυστυχώς το συγκεκριμένο ζήτημα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων μας , επομένως δεν υπάρχει τρόπος να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
  • Όσον αφορά στο θέμα της μεταφοράς και το αίτημά σας να πραγματοποιείται δωρεάν για όλους τους μαθητές σας , αναφέρω τα εξής : Με το υπ’ αριθμόν 4637/49/4581/23.10.2015 έγγραφο μας εισηγηθήκαμε την τροποποίηση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ , προκειμένου να εξυπηρετηθεί η μεταφορά του συνόλου των μαθητών του Μουσικού Σχολείου. Στις 10-11-2015 η τροποποίηση εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή και εντός των επόμενων ημερών αναμένουμε την έγκριση νομιμότητας της εν λόγω απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να προχωρήσουμε στην υπογραφή της νέας σύμβασης με το ΚΤΕΛ Σερρών και ν’ αρχίσει η δωρεάν μεταφορά του συνόλου των μαθητών.
Αντιλαμβανόμενοι του σπουδαίο ρόλο του Μουσικού Σχολείου και την ανάγκη να μην υπάρχουν εκπτώσεις στην εκπαίδευση που παρέχει, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Π.Ε. Σερρών θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό σας, συμβάλλοντας προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών

Γιάννης Μωυσιάδης

Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.