y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ γιορτάζει τα Χριστούγεννα


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ,ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ,ΣΕΡΡΕΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΩΡΑ: 20:00 | «WE ALL NEED A LITTLE CHRISTMAS»
 

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ STUDIO ΕΦΗΒΩΝ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ & ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΣΤΕΡΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ/ΕΜΨΥΧΩΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΑΥΛΙΔΗ

ΩΡΑ: 21:00 | «ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ  ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΑΠΕ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΙΔΗΣ 

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ» ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ «ΣΤΟ  ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΙΔΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΑΠΕ
 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ» | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ Σ΄ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΚΟΚΟ» ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. 

Ο Άι Βασίλης εξαφανίστηκε! Η Μουσταρδέλα και η Σοκοκό, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να τον βρουν. Με τις μαγικές ομπρέλες και τις μαγικές τους λέξεις, τα δύο νεραϊδοξωτικά, γυρνούν από χώρα σε χώρα, στην πιο μαγική εποχή το χρόνου, τα Χριστούγεννα!

Έτσι ξεκινούν από την Ελλάδα, θυμούνται τον θρύλο των Καλικαντζάρων και μαθαίνουν στα παιδιά τον ειδικό καλικαντζαροχορό.

Αφού αφηγηθούν το λαϊκό παραμύθι  «Οι Καλικάντζαροι κι ο Μύλος τους», η Σοκοκό κι η Μουσταρδέλα πετάν στην Αγγλία, μαγειρεύουν με τους μικρούς θεατές παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα και μαθαίνουν, γιατί οι άνθρωποι μοιράζονται ένα φιλί κάτω από τα κλαδιά του γκι. 

Ακολουθεί η Ιταλία, η Τσεχία κι άλλα μέρη, μέχρι τα δύο Νεραϊδοξωτικά να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του Αι –Βασίλη , πάντα με τη βοήθεια των παιδιών.
Οι μικροί μας φίλοι ταξιδεύουν μαζί μας και ακούν Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλο τον κόσμο καθώς μαθαίνουν για τα πιο παράξενα έθιμα των Χριστουγέννων σε κάθε χώρα. Καλικάντζαροι, γκι, Χριστουγεννιάτικες πουτίγκες αλλά και σκούπες, παπούτσια κι άλλα παράξενα αντικείμενα σε μια αφηγηματική διαδραστική παράσταση που ενσωματώνει τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού.

Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των Χριστουγέννων με την Μουσταρδέλα και την Σοκοκό. 

ΑΦΗΓΗΣΗ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΑΛΙΣΚΑ, ΑΣΤΕΡΟΠΗ ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ» | ΩΡΑ: 19:30 | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Από το Blogger.