y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Πολύ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την αγορά της Γερμανίας για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς όπως διαπιστώνεται οι προκρατήσεις έχουν αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με πέρσι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΤΥΜΒΟΣ ΚΑΣΤΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΑΝΟΣ,

Αυτά δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, κάνοντας αποτίμηση της ελληνικής συμμετοχής στην Διεθνή έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

"Η Γερμανία είναι μια ώριμη αγορά, οι Γερμανοί μας γνωρίζουν" είπε ο κ.Θανος και πρόσθεσε: "Περιμένουμε τα αποτελέσματα στην πράξη και φυσικά ελπίζουμε σε μια κανονικότητα σε ό,τι αφορά τις γεωπολιτικές εξελίξεις". Οπως επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης, "ως περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας προσπαθούμε να πάρουμε κι εμείς ένα μερίδιο αυτής της αγοράς". Ο ίδιος πρόσθεσε ότι παραμένει ως στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η ανάπτυξη του εναλλακτικού ή θεματικού τουρισμού. Αναφορικά με τη συμμετοχή της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι έγινε "συντονισμένη δράση μας με τους φορείς της πόλης και της περιφέρειας ενωμένους".

"Κάναμε μια συντεταγμένη προσέγγιση, όλοι μαζί. Η περιφέρεια, ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής, οι ξενοδόχοι και άλλοι πολλοί. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώσαμε μια ελληνική γαστρονομική βραδιά σε ελληνικό εστιατόριο του Βερολίνου, όπου συμμετείχαν Γερμανοί δημοσιογράφοι και μπλόγκερς, οι οποίοι γεύτηκαν τα προϊόντα μας" σημείωσε. Εκεί έγινε και η παρουσίαση του "made in Thessaloniki food basket", το οποίο περιείχε γευστικά προϊόντα από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Για την ανάπτυξη της Αμφίπολης και του Τύμβου Καστά

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε επίσης και για τα σχέδια ανάπτυξης της Αμφίπολης και του τύμβου Καστά. Είπε ότι υπάρχουν δύο προγράμματα που "τρέχουν". "Το ένα είναι Interreg και το υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΥΜΑΘ, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Αφορά την ανάδειξη της γύρω περιοχής και τις εργασίες που απαιτούνται για να υπάρχει πρόσβαση από το κοινό" δήλωσε ο κ.Θάνος και πρόσθεσε: "υπάρχει ένα ακόμη πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται η περιφέρεια και για το οποίο έχουμε εγκρίνει το κονδύλι. Ωστόσο περιμένουμε ακόμη τις μελέτες του υπουργείου Πολιτισμού -οι οποίες έχουν καθυστερήσει- για να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές και να γίνει προσεγγίσιμος ο χώρος μέσα στον τύμβο".

Πηγή: capital.gr

Από το Blogger.