y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Χώρα πρότυπο θεωρεί την Ελλάδα ο Γ.Γ. του Παγκόσμιο Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) Ταλέμπ Ριφάι.


«Πιστεύω ότι μπορούμε να μιλήσουμε για ένα θαύμα. Ένα θαύμα ενάντια σε όλες τις αντίξοες συνθήκες, όπου πραγματικά η οικονομική συγκυρία και οι γεωπολιτικές συνθήκες έχουν δυσκολέψει κατά πολύ το έργο σας», δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εξήρε το έργο της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, η οποία κατάφερε με επιτυχημένη διαχείριση να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα τόσο το 2015 (Capital Controls), όσο και το 2016 (προσφυγικό) και ο τουρισμός να ξεπεράσει κάθε δυσκολία με αποτέλεσμα να καταγράψει ιστορικές επιδόσεις και τις δύο χρονιές (2015 - 26 εκατ. επισκέπτες & 2016 - 28 εκατ. επισκέπτες). 


Για την επιτυχία αυτή ο Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι χαρακτήρισε την Ελλάδα χώρα-πρότυπο και περίπτωση άξιας μελέτης (casestudy) σε παγκόσμιο επίπεδο για τη Διαχείριση Κρίσεων στον τουρισμό.

Η εκτίμηση του κυρίου Ριφάι στο πρόσωπο της κυρίας Κουντουρά είναι πολύ μεγάλη, κάτι που τόνισε τόσο κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα, σημείωσε το αντίκτυπο που είχε η πρόσφατη ομιλία της Έλενας Κουντουρά, στο International Destination Management Crisis Summit του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού πριν λίγους μήνες στο Λονδίνο, όπου ενώπιον ηγετών της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού ήταν κεντρική ομιλήτρια, παρουσιάζοντας το επιτυχημένο παράδειγμα της διαχείρισης κρίσης για τον προορισμό Ελλάδα το 2015 και το 2016.


Από το Blogger.