y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Δεκτή η πρόταση της ομάδας Freemobility του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών για την πρώτη παιδική χαρά ΑμΕΑ στην πόλη μας!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, ΑΜΕΑ, Freemobility,

Την πρώτη παιδική χαρά κατάλληλα διαμορφωμένη για ΑμεΑ θα αποκτήσει η πόλη των Σερρών μετά από πρόταση που κατέθεσε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Σερρών στο πλαίσιο της εκστρατείας Freemobility. Η πρόταση κατατέθηκε και έγινε δεκτή στην παρουσίαση με την οποία ολοκληρώθηκε η εκστρατεία παρουσία της υπουργού Μακεδονίας και Θράκης Μαρίας Κόλλια -Τσαρούχα, του δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, του αντιπεριφειάρχη Σερρών Γιάννη Μωϋσιάδη και άλλων φορέων της πόλης.

Οι φορείς δεσμεύτηκαν να στηρίξουν τις ενέργειες του ΕΕΕEΚ Σερρών για την άμεση ανάπλαση και κατασκευή της παιδικής χαράς του ΙΚΑ, προκειμένου να είναι προσβάσιμη και για ΑμεΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται:
Η αυλαία έπεσε !…. με πολύ κόσμο και εκπροσώπους από φορείς της πόλης και του  Νομού παρόντες στην παρουσίαση του Freemobility του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους η υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κα Κολλια -Τσαρούχα, η Βουλευτής Σερρων κα Αφροδήτη Σταμπουλή, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρων & Νιγρίτης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελιδης , ο Αντιπεριφειαρχης κ. Ιωάννης Μωϋσιάδης ,ο προϊστάμενος της Δ/Βμιας Εκπαίδευσης Σερρων κ. Τενεκετζής, οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας κος Βρίτκας και κα Γασπαρίδου, οι εκπρόσωποι της διεύθυνσης κυκλοφοριακού σχεδιασμού και συγκοινωνίας του Δήμου Σερρων κυρίες Μαδεμλή, Μίκικη και  Βαρένη, ο προϊστάμενος του τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Σερρών κ.Βασίλης  Βαφειάδης και πολλοί άλλοι φορείς αλλά και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί.
Παρόντες βέβαια επί σκηνής οι μαθητές μας, αλλά και οι οικογένειές τους να εισπράττουν για λογαριασμό των παιδιών τα πολλά μπράβο που ακουστήκαν.
 Μετά την παρουσίαση των ερευνών μας και έπειτα από εποικοδομητικό διάλογο κατατέθηκε και επίσημα ενώπιον όλων η πρόταση  για την κατασκευή της πρώτης παιδικής χαράς ΑμΕΑ στην πολη μας .
ΗΧΗΡΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ !!!!ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΑμΕΑ. Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι φορείς της πόλης!
Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε και τους πολίτες της πόλης!!
Σύνθημά μας,
«ΠΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!»«ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ!!!!»Η ομάδα αυτή έγινε η αφετηρία, οι αρχές της πόλης μας και η κοινωνία πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να κινητοποιηθούν, ώστε η πόλη να γίνει πιο φιλική και πιο προσβάσιμη για όλους.
Διεκδικούμε τα αυτονόητα! Ας μην το ξεχνάμε…
 «ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΑ!!»Εμείς δίνουνε το έναυσμα και βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι, ώστε οι μαθητές μας να αποκτήσουν τα αυτονόητα για όλους .
Πηγή: anexartitos.gr

Από το Blogger.