y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ο Γιώργης Χριστοδούλου είναι συνθέτης, τραγουδιστής, ηθοποιός, με μεγάλη εμπειρία στη μουσική για το θέατρο, στις μουσικές σκηνές της Αθήνας και με συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, σε θέατρα και εκκλησίες στην Καταλονία και τη Μαγιόρκα.

GDL, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ,

Ο Γιώργης Χριστοδούλου παραχώρησε συνέντευξη στο SerresLand.gr με αφορμή την εμφάνισή του στη πόλη των Σερρών και τη συναυλία «Ο Αττίκ στο Παρίσι… και άλλες ιστορίες».

Η μουσική πως προέκυψε στη ζωή σου...πως αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτή;

Η γιαγιά μου ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μου έμαθε τραγούδια. Μου τραγουδούσε την Ξανθούλα του Δ. Σολωμού, τραγούδια του Αττίκ, του Χατζιδάκι, αλλά και Σούμπερτ με ελληνικούς παιδικούς στίχους. Αυτά είναι τα πρώτα μου ακούσματα. Ύστερα ήρθε η αγάπη μου για τη μουσική και το πρόσωπο της Αρλέτας που έμελλε να είναι και η “νονά” μου στο τραγούδι, με “έβγαλε” στη σκηνή, για να το πω με άλλα λόγια. 


Λένε πως ο καλύτερος τρόπος να εκφράσεις την αγάπη και τον έρωτα είναι μέσω της μουσικής...συμφωνείς με αυτό;


Φυσικά. Πολλά τραγούδια, τα περισσότερα είναι σαν γράμματα, σαν “ανοιχτές τραγουδιστές επιστολές”. Έχουν άλλοτε κάποιον παραλήπτη συγκεκριμένο κι άλλοτε πάλι κάποιον πιο γενικό.


Ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο σε ότι αφορά τη μουσική;


Να παίζω πάντα το ρεπερτόριο που αγαπώ χωρίς εκπτώσεις και να ταξιδεύω όσο γίνεται περισσότερο. Επίσης να μπορώ να παίζω σε όμορφους χώρους: θέατρα, αυλές, μοναστήρια, λιμάνια ή ασυνήθιστους χώρους για συναυλίες όπως είναι ένα βαγόνι τραίνου. Έχω βιώσει αυτή τη χαρά πολλές φορές και θέλω να συμβαίνει όλο και πιο συχνά. 


Γράφεις και τραγουδάς ισπανικά...πως προέκυψε αυτή η γλώσσα και τι σε έκανε να την αγαπήσεις;


Στην αρχή ως μια ασχολία, τίποτα παραπάνω. Ήταν και μια απόπειρα να μάθω καλά μια ξένη γλώσσα μιας και τα αγγλικά που αναγκαστικά μαθαίνεις στα παιδικά σου χρόνια δεν ήταν ποτέ μια γλώσσα που με συνεπήρε. Φαίνεται πως οι λατινογενείς γλώσσες μου πηγαίνουν περισσότερο.


Γιώργη το Jumping Fish σε χαρακτήρισε ως τον πιο...Ευρωπαίο Έλληνα τραγουδοποιό με αφορμή το πολύ γνωστό σου τραγούδι με τίτλο "Φάβα". Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για αυτό το χορευτικό swing κομμάτι;



Είναι ένα δώρο του Πάνου Σουρούνη και της Μάρως Μαρκέλλου, ένα εύθυμο τραγούδι με χιούμορ, που αγαπώ. Ήταν επίσης η αρχή της συνεργασίας μου με τον Juli Aymi, τον καταλανό κλαρινετίστα ο οποίος δεν λείπει πια ποτέ από τις δισκογραφικές μου δουλειές. Το βίντεο γυρίστηκε στη Βαρκελώνη μιας κι διέμενα ήδη εκεί, εκείνη την εποχή. 

Είναι κάποιο από τα τραγούδια σου το αγαπημένο σου για κάποιο λόγο ή όλα σε εκφράζουν το ίδιο;



Αγαπώ πολύ το τραγούδι “Καντάδα για τη γιαγιά μου” για προσωπικούς λόγους. Στο βίντεο τη γιαγιά μου υποδύεται η πολύ γλυκιά Τζένη Ρουσσέα που δέχτηκε να παίξει με πολλή χαρά. 


Με ποιους από τον καλλιτεχνικό χώρο θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;


Δεν θά θελα να προγραμματίσω τίποτα. Πιστεύω πως οι συνεργασίες -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις τέχνες - είναι σαν τους έρωτες: μη προσχεδιάσιμοι.


Ποια η άποψή σου για τα reality talent shows, όπως το Rising Star ή το Voice of Greece, στα οποία συμμετέχουν άτομα που φιλοδοξούν να κάνουν καριέρα τραγουδιστή; Θεωρείς ότι ανοίγουν δρόμοι για αυτούς τους καλλιτέχνες; Θα καταξιωθούν;


Πρέπει να σας πω ότι δεν έχω τηλεόραση εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη. 


Αυτή τη περίοδο σε τι φάση σε πετυχαίνουμε επαγγελματικά Γιώργη; Εμφανίζεσαι κάπου, ετοιμάζεις κάποιες εμφανίσεις;


Γυρίζουμε με συναυλίες όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει ένα σταθερό σημείο. Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να ενημερωθεί κάποιος είναι μέσα από τη σελίδα μου στο ίντερνετ: www.giorgismusic.com

Πως και που φαντάζεσαι τον Γιώργη μετά από 3 χρόνια;

Σε όλο τον κόσμο. Μ’ αρέσει να ταξιδεύω τραγουδώντας.

Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε που δέχτηκες να σε φιλοξενήσουμε στο SerresLand.gr. Σου ευχόμαστε καλή συνέχεια με πολλές ακόμα επιτυχίες στη ζωή σου.


Από το Blogger.