y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ολοκληρώνεται η διαδικασία παραχώρησης των στρατοπέδων Εμ. Παπά και Παπαλουκά στο Δήμο Σερρών - 70.000 ευρώ για εγκαταστάσεις πυροπροστασίας στο κλειστό γυμναστήριο και στο Εθνικό στάδιο από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη Γεώργιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ, ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ,

Την πολιτική βούληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου για ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης των στρατοπέδων Εμ. Παπά και Παπαλουκά στο Δήμο Σερρών για τα οποία έγιναν πολεοδομικές μελέτες και εκδόθηκαν τα αντίστοιχα ΦΕΚ, μετέφεραν οι σύμβουλοι του Υπουργού και ο Διευθυντής του ΤΕΘΑ Υπτγος κ. Σταθιάς Γεώργιος στον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΘΑ την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017. 

Αυτά μεταξύ άλλων είπε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Κτηματολογίου Παύλου Μυστακίδη.

Συγκεκριμένα ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα στα γραφεία του ΤΕΘΑ στην οποία έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο Διευθυντής του ΤΕΘΑ Υπτγος κ. Σταθιάς Γεώργιος, εκπρόσωποι της ΥΠΑΑΠΕΔ με επικεφαλής τον Σχη(ΜΧ) κ. Ιωακειμίδη Φώτιο και την ειδική σύμβουλο του ΥΕΘΑ κα Παλαιοδήμου Αικατερίνη με θέμα την παραχώρηση των στρατοπέδων στο Δήμο Σερρών.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο Διευθυντής του ΤΕΘΑ και οι σύμβουλοι του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου μετέφεραν την πολιτική βούληση του Υπουργού για ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης των στρατοπέδων Εμ. Παπά και Παπαλουκά στο Δήμο Σερρών για τα οποία έχουν γίνει πολεοδομικές μελέτες και έχουν εκδοθεί τα αντίστοιχα ΦΕΚ. Με την θέση αυτή εξέφρασε τη συμφωνία του και ο Διευθυντής του ΤΕΘΑ κ. Σταθιάς Γεώργιος, ο οποίος παράλληλα ζήτησε να γίνει αποδεκτή η πρόταση που κατέθεσαν κατά την επίσκεψή τους στις Σέρρες με τον κ. Ζησιμάτο Γεώργιο, σύμβουλο του Υπουργού στις 28 Ιουλίου 2016, σύμφωνα με την οποία ζητούσαν εφόσον υπάρξουν εμπορικές δραστηριότητες στα δύο στρατόπεδα ( Εμ. Παπά και Παπαλουκά) και αν προκύψουν καθαρά κέρδη, να συμμετέχει και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ένα ποσοστό στα κέρδη.

Υπενθυμίζεται ότι για το αίτημα αυτό υπάρχει απάντηση της δημοτικής αρχής στη μελέτη βιωσιμότητας που κατατέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΘΑ στις 13-09-2016, στην οποία έλαβαν μέρος ο Διευθυντής του ΤΕΘΑ κ. Σταθιάς Γεώργιος, ο σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ζησιμάτος Γεώργιος, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Παύλος Μυστακίδης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Καρπουχτσής Κώστας.

Συγκεκριμένα η απάντηση της δημοτικής αρχής στο αίτημα αυτό, που είναι διατυπωμένη στη μελέτη βιωσιμότητας και κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για ενημέρωση, έχει ως εξής:

“Στην περίπτωση όπου προκύψει κάποιο καθαρό επιχειρηματικό κέρδος (μετά τα έξοδα συντήρησης , λειτουργίας κλπ κτιρίων και περιβάλλοντος) από τις ήδη εγκεκριμένες χρήσεις των υπαρχόντων κτιρίων των στρατοπέδων, τότε δύναται να γίνει κατανομή του όποιου καθαρού κέρδους μεταξύ Δήμου και ΥΠ.ΕΘ.Α, λαμβάνοντας υπόψιν το είδος της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τα λειτουργικά έξοδα, την συντήρηση των κτιρίων και το νομικό πλαίσιο κατανομής του κέρδους”.

Σχετικά με τις αποθήκες πυρομαχικών Λευκώνα, στην έκταση της οποίας δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ο Ιππικός Όμιλος με μεγάλη επιτυχία και προσφορά στην τοπική κοινωνία, έχει κατατεθεί από τον Ιππικό Όμιλο αίτημα προς το ΤΕΘΑ, σύμφωνα με το οποίο ζητά την μακρόχρονη παραχώρηση κατά χρήση προς τον Ιππικό Όμιλο της έκτασης του στρατοπέδου “Αποθήκες Πυρομαχικών Λευκώνα”, έναντι συμβολικού μισθώματος.

“Σκληρή προσπάθεια και πολλή δουλειά απέδωσαν καρπούς και θα είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι όταν ολοκληρωθεί η διαδικαδία και περιέλθουν τα στρατόπεδα ολοκληρωτικά στο Δήμο Σερρών”, είπε ο κ. Μυστακίδης

“Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης κατά κυριότητα των στρατοπέδων Εμ. Παπά και Παπαλουκά στο Δήμο Σερρών, ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα πολλών δεκαετιών των Σερραίων δημοτών”, δήλωσε ο κ. Αγγελίδης.

Συνεχίζοντας την ενημέρωση ο κ. Αγγελίδης είπε ότι, κατα την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα συναντήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2017 με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ.Βασιλειάδη Γεώργιο και του κατέθεσε μελέτη για εγκαταστάσεις πυροπροστασίας στο κλειστό γυμναστήριο και στο Εθνικό στάδιο.

Ο κ. Βασιλειάδης δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει τη μελέτη με το ποσό των 70.000 ευρώ περί τα τέλη Μαρτίου 2017.

Επίσης στην ίδια συνάντηση ο Δήμαρχος Σερρών κατέθεσε στον Υφυπουργό Αθλητισμού μελέτη για την κατασκευή ενός ακόμη γηπέδου τένις, πίσω από το κλειστό γυμναστήριο.
Ο Υφυπουργός απάντησε ότι βλέπει θετικά το αίτημα και σύντομα θα υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση.

Από το Blogger.