y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Το «Balkans & Black Sea Cooperation Forum» είναι ένα διεθνές συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στις Σέρρες, στις 25-26 Μαΐου 2017, και αποσκοπεί στο να δοθεί έμφαση στη διασυνοριακή συνεργασία, να προαχθούν διμερείς και πολυμερείς σχέσεις, να ενισχυθούν επιχειρηματικές ευκαιρίες και να προωθηθεί η οικονομική και αειφόρος ανάπτυξη μεταξύ των 17 Κρατών της περιοχής των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Balkans & Black Sea Cooperation Forum, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,

Οι συμμετέχοντες θα είναι ανώτεροι αξιωματούχοι από την Ε.Ε., από Φορείς και Θεσμούς των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας, αξιωματούχοι από Διεθνείς Οργανισμούς, αξιωματούχοι του δημοσίου, διπλωμάτες, επιχειρήσεις  και εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας. Η αναλογία της συμμετοχής τους προβλέπεται να είναι 50% από τον ιδιωτικό τομέα, 25% από τον Δημόσιο και Κυβερνητικό και 25% από θεσμικούς φορείς και Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς.

Οι συνεδρίες του forum θα καλύψουν 8 θέματα:

1) Προοπτικές της Ε.Ε. και στόχοι μέχρι το 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη
2) Ψηφιακή Οικονομία και Καινοτομία
3) Ναυτιλία, Μεταφορές, Δίκτυα και Κέντρα
4) Δρόμοι Ενέργειας και Περιβάλλον
5) Οικονομική Διπλωματία και Υποδομές
6) Γυναίκες στη Διοίκηση
7) Γεωργία και Αγροτική Ανάπτυξη και
8) Πολιτιστικός και Βιώσιμος Τουρισμός. 

Το 2017 ο τίτλος του Forum θα είναι: «Πολιτιστικός Τουρισμός, κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», σε εναρμόνιση με την Απόφαση του ΟΗΕ (A/C.2/ 70/L.5/Rev.1 of 4/12/2015) σύμφωνα με την οποία το 2017 έχει οριστεί ως το Παγκόσμιο Ετος Βιώσιμης  Τουριστικής Ανάπτυξης. 

Το Forum θα διοργανώνεται κάθε χρόνο σε ένα διαφορετικό κράτος της περιοχής και θα παρέχει ένα Επιχειρηματικό Κέντρο (Business Hub) ως εκθεσιακή ζώνη για τους οργανισμούς προκειμένου αυτοί να προωθούν εκεί τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, καθώς και μια πολιτιστική ζώνη ( cultural zone) για δύο τιμώμενες χώρες, διαφορετικές κάθε χρόνο, προκειμένου να αναδείξουν την πολιτιστική τους κληρονομιά. Και οι δύο ζώνες θα είναι ανοιχτές στο κοινό. 

Με μια τόσο πλήρη διοργάνωση, το Forum αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για τους χορηγούς του, τους συνεργάτες και τους υποστηρικτές του που επιθυμούν να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους, να ασκήσουν επιρροή σε θέματα που σχετίζονται με το επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον και να διερευνήσουν προκλήσεις και δυνατότητες, ανταλλάσσοντας απόψεις με ειδικούς και παράγοντες επιρροής από την Ε.Ε., τους Φορείς και τους Οργανισμούς των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας, επιχειρηματίες καθώς και με άλλους διεθνείς εκπροσώπους.

Το Forum διοργανώνεται από το Geo Routes Cultural Institute υπό την αιγίδα, την υποστήριξη και τη συνεργασία Οργανισμών από την Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα.

Για την οργάνωση του συνεδρίου έχουν ήδη συγκροτηθεί επιτροπές και ομάδες έργου, ήτοι: Οργανωτική, Συντονιστική, Επιστημονική και Συμβουλευτική Επιτροπή, καθώς και επτά Ομάδες Εργασίας, που καλύπτουν: Διπλωματικά Θέματα, Φιλοξενία, Ομιλητές, Επικοινωνίες, Επιλογή προσωπικού, Διαχείριση χώρων, και οι οποίες βασίζονται σημαντικά στην ευγενική συνεισφορά ενός σημαντικού αριθμού εθελοντών. 

Η δομή αυτή αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας όλες τις απαιτούμενες εργασίες προκειμένου να υποδεχτεί τους 500 συνέδρους οι οποίοι αναμένεται να βρεθούν στις Σέρρες τον Μάιο του 2017 και να προσφέρουν ένα υψηλό αποτέλεσμα, τόσο στο ακροατήριο του Forum, όσο και στο ευρύτερο κοινό. 

Κράτη της περιοχής, στην οποία αφορά το Balkans and Black Sea Cooperation Forum (σε αλφαβητική σειρά) είναι: Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα (διοργανώτρια χώρα 2017), Κροατία, Μολδαβία, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία (προεδρεύουσα ΟΣΕΠ 2017).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα: www.balkansblackseaforum.org

Πηγή: ethnos.gr

Από το Blogger.