y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων παρατηρείται στην ελληνική αγορά από τα μέσα Νοεμβρίου. Νέες παραγγελίες δεν μπορούν να γίνουν, παρά μόνον εφόσον υπάρξει πλεόνασμα από άλλες χώρες. Το εμβόλιο κατά της γρίπης παράγεται σε συγκεκριμένες ποσότητες και ο προγραμματισμός γίνεται από τον Ιανουάριο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΥΓΕΙΑ,

Τα παραπάνω ανέφερε χθες ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κωνσταντίνος Λουράντος. Εκτίμησε ότι το πρόβλημα προέκυψε έπειτα από την ενημερωτική εκστρατεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και την αυξημένη ζήτηση που αυτή προκάλεσε.

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι φέτος εισήχθησαν 1,74 εκατομμύρια δόσεις και πως αναμένεται η εισαγωγή επιπλέον 27.500 δόσεων για τα φαρμακεία και 10.000 δόσεων για τις ανάγκες που έχει το ΚΕΕΛΠΝΟ για εμβολιασμό προσφύγων.

Οι φετινές εισαγωγές αυξήθηκαν περίπου κατά 10% σε σχέση με πέρυσι (1,63 εκατομμύρια δόσεις). Τον 2014, είχαν εισαχθεί 1,66 εκατομμύρια δόσεις αντιγριπικού εμβολίου, ενώ το 2012 είχαν εισαχθεί 1,19 εκατομμύρια δόσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι εισαγωγές των εμβολίων γίνονται μετά από προπαραγγελίες των φαρμακείων. Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς των γιατρών, των νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ήδη προμηθευτεί 10.000 δόσεις.

Πηγή: press724.gr
Από το Blogger.