y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Στα 4,8 Ρίχτερ κατέγραψε τον σεισμό που σημειώθηκε στη 1:22 τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/11) ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Σταθμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΙΣΜΟΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ,

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται βορειοδυτικά του Κιλκίς στο χωριό Σταυροχώρι.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός (εστιακό βάθος 10 χλμ) και για τον λόγο αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις Σέρρες όσο και στη Θεσσαλονίκη που έχουν ψηλές πολυκατοικίες (έως οχτώ ορόφους), καθώς και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Αναστάτωση στη πόλη των Σερρών

Στις Σέρρες αρκετοί κάτοικοι τρομοκρατήθηκαν καθως το κούνημα στις πολυκατοικίες ήταν ιδιαίτερα έντονο, ενώ και η ώρα που σημειώθηκε βρήκε τους περισσότερους σερραίους στα σπίτια τους να κοιμούνται και να ξυπνούν από τη δόνηση.

Δηλώσεις του Καθηγητή Παπαζάχου

Η περιοχή του Κιλκίς, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, δεν είναι γνωστή για μεγάλα ρήγματα.

Όμως από τις 10 Νοεμβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη μια σεισμική ακολουθία, με σεισμούς, (οι μεγαλύτεροι 4,6Ριχτερ (10/11) 4,0Ρίχτερ την Πέμπτη (17/11) το πρωϊ και ο σημερινός 4,8 Ριχτερ) που γίνονται αισθητοί για γεωλογικούς λόγους.

Μετά το δυνατό σεισμό ακολούθησαν με το ίδιο περίπου επίκεντρο αλλοι δύο μικρότερης έντασης 2,1 Ριχτερ στις 02:49 και 3,1 Ρίχτερ στις 03:44, οι οποίοι έγιναν αισθητοί μόνο στις περιοχές γύρω από το επίκεντρο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δηλωθεί θύματα ή ζημίες.

Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.